استانداردها تراز كننده ميدان رقابت
ما در جهانی زندگی میكنیم كه دستخوش دگرگونی های ژرف در تمامی سطوح میباشد. نظام هایاقتصادی هیچگاه تا به این حد به یكدیگر وابسته نبوده اند. امروزه كالاهایی كه در یك بازارمصرف یافت می شوند دیگر صرفا «ساخت یك كشور نیستند » آنها «جهانی ساخته شده اند .»پیش از آنكه كالاها به دست مصارف كننده نهایی برسند، از كشورهای مختلفی عبور میكنند
كه نیروی كار انسانی یا تجهیزات مورد استفاده در آن ها سبب افزودن ارزش به محصول نهاییمی شوند.بنگاههای اقتصادی كوچك و متوسط كه از استانداردهای بین المللی بهره می گیرند، اخذ گواهیبرای محصولات خود را آسانتریافته و از قدرت رقابتی بهتر و امكان فروش در هر نقطه ای ازجهان برخوردار می شوند. با استفاده از استانداردهای بین المللی، بنگاه های اقتصادی كوچك ومتوسط قادر خواهند بود در زنجیره ارزش جهانی حضور داشته باشند و از مزیت انتقال فناوریسود برند.
كشورهایی كه استانداردهای بین المللی را در سیاست ها و مقررا خود وارد كرده اند بهتر می تواننداز مردم خود محافظت نمایند و برای انتخاب كالاهای با كیفیت فرصت بیشتری به آنان ارایهدهند.در جهان چند قطبی كه نفوذ و وزن اقتصادی نظام های در حال ظهور برمحور تغییر موازنه قدرتجهانی است، استانداردهای بین المللی سبب افزایش تجارت، چیرگی بر موانع كاذب كسب و كارو كمك به تراز كردن میدان رقابت می شوند.این امر موج افزایش توان رقابتی شركت ها، صنایع و نظا های اقتصادی را فراهم آورده، صادراترا برایشان آسان تر نموده و سب تنوع در سطوح ملی و بین المللی می شود.
مترجم :
فاطمه عرفانیان تقوایی
معاون دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل