بهره برداری از خط 6 و 7 مترو در سال آینده
نخستین نشست خبری پیروز حناچی شهردار تهران در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
نشست خبری شهردار تهران با حضور جمعی از اصحاب رسانه آغاز شده است و از ساعت 7 و نیم صبح رسانهها در محل برگزاری نشست حضور داشتند.
در ادامه پیروز حناچی در ابتدای نشست خبری خود ضمن تبریک ایام ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت یاد شهدای عملیات فاو، بدر و شهردار شهید باکری اظهار داشت: امروز به مناسبت اولین نشست خبری خود در شهرداری تهران اطلاعاتی را در حوزههای مختلف ارائه میکنم.
وی ادامه داد: در این دوره با دو چالش جدی در شهرداری تهران مواجه هستیم که یکی از آنها تأمین منابع در شرایط حاضر است.
حناچی گفت: شهرداری دستگاه درآمد هزینهای است البته از محل مالیات بر ارزش افزوده کمکهایی را از سوی دولت دریافت میکند و کمکهای دیگری نیز مطرح است که جزو دیون شهرداری محسوب میشود و در حال بررسی آن هستیم.
وی گفت: روزانه باید 25 تا 30 میلیارد تومان در شهرداری تهران کسب درآمد داشته باشیم که هر عاملی موجب شود این درآمد را کسب نکنیم، با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: در شهریور سال 96 نظرسنجی از سوی مردم انجام شد که ترافیک و آلودگی هوا را دو مشکل اصلی در شهر تهران مطرح کردند و بیشترین معضل را در حمل و نقل و ترافیک خواهیم داشت.
* خط 6 و 7 مترو تا اوایل سال آینده به بهرهبرداری میرسد
حناچی گفت: بهرهبرداری از خط 6 و 7 مترو اصلیترین برنامه ما است و امیدواریم خط 6 را در خاتمه امسال و اوایل سال آینده و همین طور خط 7 را از مهدیه تا میدان صنعت افتتاح کنیم.
شهردار تهران افزود: البته خط 7 در گذشته افتتاح شده بود ولی به دلیل بعضی از مشکلات متوقف شد و در آیندهای نزدیک مجدداً راهاندازی میشود.
وی گفت: برای خط 7 از طریق اوراق مشارکت 700 میلیارد دریافت کردهایم و برای خط 6 نیز 2 هزار میلیارد ریال منابع از بانک شهر و همین طور هزار میلیارد ریال برای سویل خط 6 دریافت کردهایم و به زودی این دو خط مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
حناچی بیان داشت: خط 6 مترو از قابلیتی برخوردار است که از قطارهای بدون راننده استفاده کند در این خط این قابلیت وجود دارد تا سرفاصل قطارها را به حداقل برسانیم.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: حدود 70 دستگاه واگن خریداری شده است که کار ترخیص آن در حال انجام است و 85 درصد این واگنها ترخیص شده که مابقی آن به دلیل بدهی شهرداری در خصوص مالیات بر ارزش افزوده باقی مانده است ولی در کل کار واگنسازی همچنان ادامه دارد و هر 21 روز یک واگن قطار به بهرهبرداری میرسد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر راهآهن تهران کمتر از دو میلیون سفر را در روز سرویس میدهد و 7 میلیون سفر در روز جزو برنامههایمان که به 2 هزار واگن در این خصوص نیاز داریم.
حناچی گفت: در کل 376 دستگاه واگن در حال پیگیری است و هزار دستگاه اتوبوس نیز برای ناوگان اتوبوسرانی ما باید تهیه شود.
* تا کنون هیچ روز ناسالمی در سال 97 نداشتهایم
شهردار تهران درباره وضعیت هوای تهران نیز گفت: در مقابل سال قبل وضعیت بهتری در خصوص کیفیت هوا داریم روز پاک از سه روز به 13 روز، هوای سالم از 60 روز به 92 روز و هوای ناسالم برای گروههای حساس از 66 به 29 روز کاهش یافته است و تا کنون در تهران هیچ روز ناسالم و یا شرایط اضطراری را تجربه نکردیم.
وی افزود: این در حالی است که ما در سال گذشته 5 روز هوای ناسالم برای تمامی شهروندان را تجربه کردیم و امسال علیرغم وضعیت بهتر جوی اقداماتی نیز صورت گرفت که با تلاش همکاران حوزه حمل و نقل و پلیس بوده است.
حناچی ادامه داد: طرح ترافیک جدید، معاینه فنی و گسترش دوربینهای معاینه فنی از اقداماتی بوده است که در کاهش آلودگی هوا بیتأثیر نبوده و باید این مسیر را ادامه دهیم.
شهردار تهران گفت: در سال جاری سه مرکز معاینه فنی سبک نیز افتتاح شده است و 22 کیلومتر باقیمانده از خط 6 مترو نیز با 27 ایستگاه در حال احداث است و پارکینگ اکباتان در خط 6 مترو نیز یکی دیگر از برنامههای مدیریت شهری است که با این اقدام سرفاصله ورود قطار به ایستگاهها نیز کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: ما در بعضی از خطوط پارکینگ نداریم و هنگامی که قطار در تونل نگهداری میشود سرویسدهی با مشکل مواجه میشود.
حناچی گفت: یکی دیگر از اقدامات ما نوسازی اتوبوسهای فرسوده است و 700 دستگاه فیلتر دوده در دستور کار قرار گرفته و 10 هزار دستگاه اتوبوس فرسوده نیز باید از رده خارج شود و در همین راستا هزار سامانه هوشمند ثبت تخلف نیز تهیه شده است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: در حوزه معاونت معماری و شهرسازی نیز اقداماتی در دستور کار قرار گرفته و بازنگری رودهدرههای کن و فرحزاد و ارسال آن به شورای عالی شهرسازی از مواردی است که مطرح شده است و زیرپهنه G313 هم در کمیسیون ماده 5 به تصویب رسیده است.
وی گفت: امسال طرح تفصیلی شهرداری منطقه 22 تهران نیز حواشی در برداشت تهیه شده، دستورالعمل مصالح استاندارد ساختمانی تهیه و ابلاغ شده است و همایشهایی با هدف نمای ساختمانها و استفاده از تجربیات شرکتهای داخلی و خارجی نیز برگزار شده است.
حناچی گفت: 88 پروژه پایلوت مناسبسازی فضای شهری در دستور کار قرار گرفته است و 6.4 هکتار از اراضی تصرف شده نیز آزاد شده است و هوشمندسازی صدور پروانهها نیز در دستور کار داریم.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: در حوزه فنی وعمرانی نیز اقداماتی انجام شده است که یکی از آنها جمعآوری کارگاههای ساختمانی و آمادهسازی 5 پروژه تا پایان سال 97 است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که صورت گرفته است جمعآوری پروژه میدان هفتتیر بوده است و جمعآوری یک کارگاه تولید بتن در این فضا اقدام مناسبی بود چرا که این کارگاه در هیچ شهری وجود نخواهد داشت و تهران کارگاه نیست و متعلق به کسانی است که در آن زندگی میکنند بنابر این کارگاههای غیرضروری قطعاً جمعآوری خواهند شد.
حناچی گفت: نگهداشت آسفالت معابر محلی و بزرگراهی یکی دیگر از برنامههای این معاونت است و 32 پروژه نیمهتمام در سال 98 به پایان میرسد و 39 پروژه نیز در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در حال بررسی است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: یکی از مأموریتهای مهم ما طرح جامع 7 روددره است و این روددرهها باید احیا شود. تا قبل از سال 40 تهران شاهد سیلهایی بود و بعد از آن با تشکیل دو کانال آبهای سطحی ساماندهی شد و به دنبال آن هستیم بعضی از این رودهدرهها را تبدیل به فضاهای شهری کنیم و به جای رودخانه مملو از فاضلاب یک رودخانه شهری داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در معاونت برنامهریزی ارزیابی و اولویتبندی پروژههای نیمهتمام انجام شده است و به دنبال تدوین مدل شهر هوشمند و توسعه سرویسهای شهروندی هستیم و یکی دیگر از مأموریتهای ما در شهرداری تهران ارتباط قوی با استارتاپها است که میتواند در این حوزه به شهر کمک کند.
حناچی گفت: در حوزه سلامت نیز اقدامات مهمی صورت گرفته است و به دنبال استفاده حداقلی از خودروهای شخصی هستیم و در این خصوص سهشنبههای بدون خودرو را بدون پرهیز ادامه خواهیم داد و نگاه به این موضوع باید تغییر کند. در حال حاضر آمارهای فشارخون، دیابت، چاقی و ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در شهر تهران بالا است و استفاده کمتر از خودروی شهری قطعا در سلامت شهروندان تأثیر بسزایی خواهد داشت.
شهردار تهران به مضووع مدیریت بحران شهر تهران اشاره کرد و گفت: حادثه پلاسکو نشان داد که در اطفای حریق ساختمانهای نامتعارف با مشکل مواجه هستیم بعد از آن اقداماتی صورت گرفت و 15 دستگاه نردبان هیدرولیکی خریداری شد که 3 دستگاه آن ترخیص و 12 دستگاه در حال ترخیص است.
وی ادامه داد: 200 آتشنشان در سازمان آتشنشانی شهر تهران جذب شدهاند.
حناچی خاطرنشان کرد: در میادین میوه و ترهبار نیز اقداماتی صورت گرفته است و بنده گزارشی در شب یلدا در هیأت دولت در خصوص اقدامات سازمان میادین میوه و ترهبار ارائه دادم که قیمت محصولات در آنجا 30 تا 40 درصد ارزانتر از بازار بیرون است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: برای شب عید نیز وظایفی داریم که به آن عمل خواهیم کرد و تلاش همه همکاران این است که سرویس بهتری ارائه بدهند.
وی در حوزه حفاظت از فضای سبز و باغات نیز گفت: در حال حاضر فضای سبز تهران با سیستم آبیاری تحت فشار آبیاری میشود و در راستای تهیه شناسنامه برای درختان و باغات نیز پیش رفتهایم و شورای شهر و شهرداری به دنبال حفظ باغات تهران است و در همین راستا باغ وثوقالدوله به تملک شهرداری در آمد و این مسیر ادامه دارد.