مقایسه PLC با سایر سیستم های کنترلی
مقایسه PLC با سیستم های رله کنتاکتی:
از آنجا که هدف اصلی از طراحی پی ال سی PLC زیمنس و بقیه شرکت های PLC پی ال سی جایگزینی آن به جای مدارات رله کنتاکتوری بوده است این دو سیستم را با جزئیات مربوطه مورد مقایسه قرار می دهیم.
سیم کشی:
سیستم PLC پی ال سی نسبت به رله کنتاکتی سیم کشی کمتری نیاز دارد زیرا منطق کنترل به صورت نرم افزاری پیاده سازی می شود در حالی که در سیستم رله کنتاکتی منطق کنترل توسط سیم کشی و با اتصال المان های سخت افزاری ساخته می شود.
تجهیزات:
برخی المان های سخت افزاری سیستم قدیمی مانند تایمرها و کانترها و رله های کمکی در سیستم PLC پی ال سی حذف شده و توسط نرم افزار پیاده سازی می گردند.
فضا:
به دلیل کاهش کابل کشی و کاهش تعداد عناصر تابلوی PLC پی ال سی حجم و فضای بسیار کمتری نسبت به تابلوهای فرمان رله کنتاکتوری اشغال می کند.
عیب یابی:
عیب یابی سیستم PLC پی ال سی بسیار ساده تر از عیب یابی سیستم رله کنتاکتی است. در سیستم قدیمی نقشه های زیادی برای مدار فرمان وجود دارند که برای یافتن عیب بعضا بایستی مسیر سیم کشی ها را بر اساس این مدرک جستجو و بررسی کرد ولی PLC پی ال سی نقشه ها بسیار ساده هستند. به عبارت دیگر نقشه خاص و پیچیده ای وجود ندارد.
سرویس و نگهداری:
نگهداری سیتسم PLC پی ال سی کم هزینه تر از سیستم های قدیمی است. عناصر سخت افزاری مانند رله و کنتاکتور نیاز به سرویس و مراقبت دارند و بعد از کارکرد مشخصی بایستی تعویض شوند در حالی که اجزای PLC پی ال سی نیازمند این گونه سرویس ها و تعویض ها نیستند.
PLC SIEMENS
مقایسه PLC پی ال سی با سیستم های DCS دس سی اس
اگرچه در نمایندگی زیمنس در ابتدا PLC پی ال سی و DCS دی سی اس دو مقوله کاملا مجزا محسوب می شدند اما امروزه این دو سیستم به نحوی در یکدیگر گره خورده اند که تفکیک آنها کار ساده ای نیست.
مواردی که می توان برای تشخیص تفاوت PLC پی ال سی و DCS دی سی اس به آنها اشاره کرد عبارت است از:
تفاوت معماری:
معماری PLC پی ال سی بر اساس یک پردازشگر است که ورودی ها و خروجی ها با آن در ارتباط هستند. در سیستم DCS دی سی اس برخلاف PLC پی ال سی پردازش متمرکز نیست و از کنترلر های مجزایی که با یکدیگر شبکه شده اند استفاده شده است. این کنترلر ها در عین حال از طریق شبکه به سیستم های اپراتوری متصل هستند و مقادیر مبنا را از آنها دریافت کرده و اطلاعات فرآیند را به آنها ارسال می نمایند.
تفاوت کاربری:
زمانی این دو سیستم دو کاربری کاملا مجزا داشتند از PLC پی ال سی برای کنترل سیگنال های DISCRETE و از DCS دی سی اس برای لوپ های کنترلی استفاده می شد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی این دو سیستم می توانند در نقاطی هم پوشانی داشته باشند. یعنی PLC پی ال سی برای کنترل لوپ نیز استفاده شود و DCS دی سی اس سیگنال های دیجیتال را نیز پردازش کند. ولی این نوع استفاده با کاستی هایی نیز همراه است.
روش های برنامه نویسی:
برنامه نویسی در DCS دی سی اس به صورت پارت گرافیکی است و با ابزارهایی نظیر CFC انجام می گیرد که سطح بالا محسوب می شود. در حالی که در PLC پی ال سی زبان های برنامه نویسی سطح پایین نظیر دیاگرام نردبانی به کار می رود. اگر در DCS دی سی اس از زبان برنامه نویسی سطح پایین استفاده شود قابلیت هایی مانند امکانات مانیتورینگ از دست می رود و اگر در PLC پی ال سی از زبان برنامه نویسی سطح بالا مانند CFC استفاده شود بار پردازش آن افزایش خواد یافت.
DeltaV
شرکت میرا کنترل یک شرکت تامین کننده ارزش محور، فعال در زمینه تعمیر و نگهداری تجهیزات، اصلاحات و ارائه کننده راه حل های ساده برای تمامی عملیات ها در زمینه تجهیزات ابزار دقیق و کنترل است. سعی ما بر این است که چالش هایی که امروزه این صنعت با آن روبرو هست همچون کاهش هزینه های عملیاتی و همچنین بهینه سازی بهره وری از طریق تعمیر و نگهداری تجهیزات با ارائه ساده ترین و کم هزینه ترین راه حل ها برطرف کنیم. خدمات میرا کنترل از جمله طراحی و مهندسی، آزمایش تجهیزات و کالیبراسیون، نصب و راه اندازی، بازرسی و نگهداری که همگی توسط تیم پروژه میراکنترل انجام خواهد شد.