درب اتوماتیک شیشه ای
درب اتوماتیک شیشه ای یکی از پرکاربرد ترین محصولات درب اتوماتیک محسوب می شود. اجزای مهم تشکیل دهنده ی درب اتوماتیک شیشه ای عبارتند از اپراتور ،شیشه سکوریت ،کاور آلومینیوم یا استیل (نسبت به سلیقه ی کارفرما و نمای ساختمان) و کاور پشت دهنه که خود اپراتور نیز از اجزایی چون موتور، قفل برقی، باتری، استابلایزر یا منبع تغذیه و مرکز کنترل تشکیل شده است. مهمترین جزء از این نوع دربهای اتوماتیک، اپراتور درب شیشه ای می باشد که انواع آن با قیمت و کیفیت متفاوت در بازار ایران موجود می باشد و تقریبا بیشترین قیمت درب شیشه ای مربوط به اپراتور آن است. در اینجا با آشنایی انواع محصولات در خدمت شما هستیم و به معرفی جزئیات آن ها می پردازیم. از مهمترین اپراتورهای درب اتوماتیک شیشه ای روز دنیا می توان به برندهای FAAC ایتالیا، DKM ایتالیا، LABEL ایتالیا، Holux آلمان، CAME ایتالیا، BETA چین، Tiuny چین، Barzante چین و Sesamo اشاره کرد.
درب های اتوماتیک شیشه ای را می توان با توجه به شکل ظاهری به چند دسته مختلف ساده، منحنی و تلسکوپی تقسیم کرد. این درب ها عمدتاً نفررو بوده و عملكرد اتوماتیک این درب ها در بسیاری از اماكن باعث تكریم ارباب رجوع گردیده و حس خوش آیندی در آنها به وجود می آورد.
به طور کلی درب های اتوماتیک شیشه ای به درب هایی گفته می شوند که به صورت هوشمند (اتوماتیک) و یا با استفاده از یک ریموت از راه دور و یا دکمه ی تعبیه شده باز یا بسته شوند، اولین و مهم ترین برتری این درب ها به انواع دیگر درب ها راحتی استفاده از این درب ها است. درب اتوماتیک شیشه ای دارای امنیت بسیار بالایی هستند به همین دلیل بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
در این نوع دربها به علت استفاده از شیشه و فریم های آلومینیومی و یا استیل زیبا به طراحان و دكوراتورها این امكان را میدهد تا بتوانند از این درب ها در ساختمان های مسكونی و اداری ، فروشگاه ها، اماكن عمومی، بیمارستان ها و مراکز درمانی، بانک ها، هتل ها و رستوران ها و غیره استفاده نمایند. استفاده از این نوع درب ها به طور چشم گیری (تا 70%) از حدر رفتن انرژی سرمایشی و گرمایشی از ورودی ها جلو گیری می كند و به علت استفاده از درزگیرهای مویی و یا لاستیكی بین فریم ها مانع نفوذ گردو خاك، حشرات و صدا به داخل اماكن می گردد.همچنین عدم وجود دستگیره در این دربها و غیر تماسی بودن آنها تاثیر چشمگیری در جلوگیری از انتشار ویروسها، میكروبها و بیماریهای واگیردار دارند. مصرف پایین انرژی، اصطحلاك پایین، سازگار با هر نوع دكوراسیون، با حداقل ایجاد صدا، كنترل تردد و عبورو مرور افراد نیز از دیگر مزایای استفاده از این درب ها می باشند.
مراحل راه اندازي يک سيستم درب اتوماتیک شیشه ای
۱- نصب تابلو و تجهيزات مکانيکي و الکتريکي سيستم درب اتوماتیک
۲- تکميل سيم بندي تابلو وديگر تجهيزات سيستم در اتوماتیک شیشه ای
۳- تنظيم يا ريگلارژ ميکرو سوئيچ های مسير حرکت درب شیشه ای
۴- تست مراحل باز و بسته شدن درب شیشه ای اتوماتیک
۵- تنظيم ميکرو پروسسور به روي حالت عملکرد مطلوب در اتومات شیشه ای
اجزای مختلف درب اتوماتيک شيشه ای
۱- مرکز کنترل (تابلوی فرمان) ۲- مولد ( توليد کننده ) نيروی حرکتی مثل جک، بازوها و موتور ۳- چشمی ها يا چراغ های مادون قرمز ۴- ميکرو سوئيچ ۵- فلاشر ۶- ريموت کنترل يا کنترل از راه دور ۷- پايه ها ۸- قفل برقی ۹- قفل مکانیکی
درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ (ساده)
درب اتوماتیک اسلایدینگ یا کشویی پر کاربردترین نوع درب اتوماتیک در کشور می باشد. این نوع از درب را نسبت به ابعاد و فضایی که وجود دارد به صورت مختلف سفارش می دهند. شیشه های این دربها اکثرا به صورت شیشه سکوریت نشکن و با قطر 10 میلی متر می باشند و در رنگهای گوناگون یافت می شود که نسبت به نمای کارشده محیط متفاوت می باشد .
درب اتوماتیک شیشه ای در صورت انتخاب درست محصول با توجه به وزن و ابعاد شیشه سکوریت و فریم ها بهترین انتخاب برای سهولت عبور و مرور افراد می باشد. این نوع از درب می تواند به صورت کشویی دو طرفه باز شود. در این حالت درب دارای 4 لنگه خواهد بود : دو لنگه که در طرفین قرار می گیرند و ثابت قرار دارند و دو لنگه دیگر که در بخش میانی آن قرار گرفته اند. که با تشخیص حرکت و یا وزن توسط حسگر بسیار دقیق که بر روی درب قرار گرفته، دو لنگه میانی به طرفین حرکت می کنند و ورودی نفررو باز می شود. درب اتوماتیک شیشه ای خطی یا کشویی که شامل 4 قسمت می شود می تواند ورودی به عرض 0.6 تا 3.9 متر ایجاد کند. (بستگی به انتخاب اپراتور) استاندارد ارتفاع در این دربها به طور معمول 2.20 متر می باشد و اگر ارتفاع درب بیشتر از استاندارد باشد از شیشه سکوریت به صورت کتیبه در بالای درب و فضای تهی استفاده می شود. وجود سیستم و سنسورهای ایمن خطی بین این درب ها و حسگرهای هوشمند با قابلیت ضد برخورد، عابرین را در برابر برخورد احتمالی دربها محافظت می کند. درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ یا درب اتوماتیک شیشه ای کشویی نوع کاملا کلاسیک این نوع از درب است که حاصل چندین سال تجربه می باشد
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
درب های اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی راهکاری است برای عرض های کم و یا معابری که عرض های بزرگتری برای تردد نیاز دارند. تفاوت درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی در شکل ظاهری و فرمت عملکرد آن است. درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی در حالت معمول از حداقل 3 تا 6 لت تشکیل می گردد. در مدل 3 لت یکی از لت ها ثابت در سمت راست یا چپ قرار می گیرد و 2 لت دیگر که متحرک هستند بر روی آن لت ثابت قرار می گیرند. برای دربهای 6 لت هم به همین شیوه و عملکرد می باشد فقط به جای حرکت دربها به یک طرف به طرفین باز می شود و بر روی دربهای ثابت قرار می گیرند . اما امتیاز ویژه ای که این درب نسبت به مدل ساده خود دارد در این است که با استفاده از این درب می توان از حدود ۷۰ درصد فضا برای عبور و مرور استفاده کرد، در حالی که این عدد برای نوع ساده تر درب اتوماتیک شیشه ای، تنها ۵۰ درصد است.
درب اتوماتیک شیشه ای منحنی (کرو)
درب اتوماتیک شیشه ای منحنی یکی از زیباترین اپراتورها می باشد که برای مکان و فضاهایی کاربرد دارد که از معماری خاصی برخوردارند. درب شیشه ای منحنی همانند دیگر اپراتورها نیز شامل طرح های متنوعی می باشد. درب شیشه ای منحنی دارای دو لت ثابت و دو لت متحرک می باشد که همانند درب اسلایدینگ عمل میکند اما در امتداد یک منحنی حرکت میکند و نوع دیگر آن به این صورت است که فقط دو لت متحرک نصب می شود که بدلیل مسایل زیبایی و امنیت بیشتر بهتر است که از نوع اول استفاده شود. درب شیشه ای نیم گرد به دلیل نورد شدن شیشه و فریم و سیستم آن، قیمت به مراتب بیشتری نسبت به مدل های کشویی دارا می باشد. این اپراتورها به دلیل ابهت خاص از نظر نمای ظاهری، در اماکن تجاری پر تردد نصب می شود اما به دلیل فضای بیشتری که نیازمند است معمولا در ورودی های اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای این نوع درب ها می توان به عرض بازشو زیاد در مقایسه با نوع ساده، امکان استفاده از سقف شیشه ای و افزایش نور ورودی به محیط، فضای تردد بیشتر و ... نام برد.
مزیت عمده درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس امکان استفاده حداکثری نور می باشد. اگر در فریم فریم لس از شیشه دوجداره و ۳ جداره استفاده شود در عین استفاده از نور کاملا از سر و صدا در امان باشیم. از دیگر مزیت های فریم فریم لس این است که فریم فریم لس فضای بسیار کمتری را نسبت به سایر فریم ها اشغال می کند. عمق پروفیل های فریم لس در سایز های مختلف می باشد.
قابل اجرا بروی تمامی اپراتورهای موجود در بازار میباشد.
در سیستم فریم لس بجای فریم آلومینیومی از شیشه های سکوریت با یراق الات مخصوص جهت نصب به قلطک های متحرک در قسمت اپراتور درب اتوماتیک ایتفاده میشود بدین ترتیب نمای درب تملما شیشه بوده و درد کامل وزیبایی خاص خود را در محیط های منحصر بفرد ایحاد میکند
این نوع از درب ها به علت نداشتن فریم بسیار ظریف و آسیب پذیر می باشند، بنابراین در محل های پرتردد و شلوغ که امکان ضربه خوردن به درب وجود دارد استفاده از آنها توصیه نمی شود
این درب ها برمبنای داشتن یا نداشتن فریم (چهارچوب دور شیشه) به دو گروه "فریم دار" و "بدون فریم (فریم لس - frameless)" تقسیم می شوند. در درب های فریم دار، جنس فریم آلیاژ آلومینیوم می باشد که در عرض های مختلفی تولید می شوند. عرض فریم های استاندارد مورد استفاده در اپراتورهای درب های شیشه ای اتوماتیک 3، 5، 8 و 12 سانتی متر می باشد. البته مدل های باریک تر نیز وجود دارد که به صورت سفارشی ساخته می شود. این فریم ها در ابعاد و رنگ های مختلف براساس درخواست مشتری تولید و رنگ آمیزی می شوند. همچنین نوع خاصی از این فریم ها با روکش استیل طلایی و یا نقره ای تولید می شوند که با نام فریم استیل در بازار شناخته می شوند