حفاظت در برابر حریق (اتاق های سرور ، مراکز داده ، اتاق های کنترل ، اتاق های ارتباطی)
حفاظت در برابر حریق
اتاق های سرور ، مراکز داده ، اتاق های کنترل ، اتاق های ارتباطی
Communication Room, Control Room, Data Center, Server Room
امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی ارتباطات و فن آوری های جدید در زمینه علم کامپیوتر و شبکه، كليه سازمانها و شركتها براي سرويس دهي و پيشرفت سريع در كار و پروژه هاي خود ضرورت نیاز به تجهیزات Information Technology را برای مکانیزه کردن دستیابی به اطلاعات، ذخیره و انتقال آن کاملاً مورد توجه قرار میدهند. كاربرد اين سيستم نه تنها براي ايجاد ارتباط با ديگر شركتها يا افراد ( بوسيله Intranets و ايميل ها) مي باشد، بلكه جهت حفظ اطلاعات درون سازماني و نيز كنترل و مديريت وروديها و خروجيهاي سازمان / شركت و همچنين ثبت آنها مورد استفاده قرار مي گيرد. در كنار سيستم IT بخشهايي همچون مولد برق، اتاقهاي مخصوص باتري و حتي UPS و نيز اتاقهاي ترانس هم بسیار حائز اهميت مي باشند.
حساسیت بسیار بالای اتاق های سرور (Server Room)، اتاق های کنترل (Control Room)، اتاق های ارتباطی (Communication Room) و مراکز داده (Data Center) باعث شده است تا استانداردهای بین المللی حریق مانند NFPA و BSI کدهای خاصی را جهت آنالیز حریق، روشهای پیشگیری و حفاظت در برابر حریق جهت محیط های مورد بحث اختصاص دهند.
استاندارد آمریکایی NFPA در بخش 75، تحت عنوان
Standard for the Fire Protection of Information Technology Equipment
در بخش 76، تحت عنوان
Standard for the Fire Protection of Telecommunications Facilities
و استاندارد اروپائی BSI در بخش 6266، تحت عنوان
Code of Practice for Fire Protection for Electronic Data Processing Installation
لازم به ذکر می باشد که سایر استانداردها و دستورالعمل های ارائه شده جهت تجهیز و راه اندازی Server Room و Data Center ها همانند TIA942 در بخش حفاظت در برابر حریق به کدهای ذکر شده در بالا رجوع نموده اند.
شرکت ایمن ایفل، با سابقه ای درخشان در زمینه سیستمهای ایمنی و حفاظتی، دارای تجارب بسیار ارزشمندی در تجهیز اتاقهای Server و Data Center به سیستم های اعلان و اطفاء حریق اتوماتیک در حساسترین پروژه های ملی می باشد و از ارائه خدمات در زمینه طراحی، تامین و تجهیز پروژه های مشابه استقبال می نماید.
با توجه به حجم زیاد کابلها و تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی در این فضاها که بر اثر افزایش جریان الکتریکی (Over Current) باعث گرم شدن و نهایتاً سوختن عایق های مربوطه شده و نیز ایجاد حریق های (Deep Seated) در مدارات که سوختن آنها بصورت عمقی و آرام همراه با دود و بدون شعله از درون جسم بوده، نصب دتکتور های سقفی به تنهایی هیچگونه رویدادی را اعلام نخواهد نمود.
در چنین محیط هایی سریع ترین و ایمن ترین روش جهت کشف حریق استفاده از دتکتورهای نمونه بردار VESDA می باشد که با بکارگیری از تکنولوژی نمونه برداری از هوای اتاق، کوچکترین ذرات دود (Invisible Smoke) را کشف و در نتیجه حریق را در سریعترین زمان اعلام می نماید. (حدود 1،000 برابر سریع تر از دتکتورهای دودی)
در حال حاضر بهترین و مناسبترین سیستم اطفاء که از بسیاری جهات قابل استفاده در مراکز داده (Data Center)می باشد سیستم اطفاء اتوماتیک با گازهاي هالوكربن (FM 200) می باشد.
* مزایای سیستم اطفاء با گاز هالوکربن HFC227ea:
1- داراي حجم متغير گاز در داخل سيلندرها مي باشد لذا داراي وزن كمتري مي باشد.
2- از سرعت بيشتري جهت پخش گاز بهره مند مي باشد.
3- فضاي كمتري جهت نگهداري سيلندرها مورد نياز دارد.
4- از تجهيزات و ساختار فلزي كمتري جهت نصب استفاده مي شود.
5- جهت بكار گيري در پروژه هزينه كمتري پرداخت مي گردد.
6- در يك حجم مساوي از فضا، مقدار گاز كمتر و تعداد سيلندرهاي بسیار كمتري را نسبت به سیستم های اطفاء دیگر مورد استفاده قرار مي دهد. پس در نتيجه فضاي كمتري را در پروژه اشغال مي نمايد.
با تشکر – محسن سپیانی