فروش طرحی ابتدایی از ونگوگ در حراجی بونامز لندن به بهایی بیش از ۱.۴۸ میلیون دلار
یک طراحی از ونسان ونگوگ (Vincent van Gogh) با عنوان «خانهی مادر سین از نمای حیاط پشتی» (Sien’s Mother’s House Seen from the Backyard) (۱۸۸۲)، در جریان هفتهی هنر قرن بیستم و بیستویکم بونامز در لندن، به بهای ۱,۱۳۷,۴۰۰ پوند (نزدیک به ۱,۴۸۷,۰۰۰ دلار) چوب حراج خورد. این اثر که در مه ۱۸۸۲، تنها یک سال پس از آنکه ونگوگ گام در وادی هنر نهاد، آفریده شد، بازتابی است از دلبستگی نخستین او به صحنههای روزمره و واقعگرایی هلندی.
هانا نوئل-اسمیت (Hannah Noel-Smith)، رئیس بخش هنر امپرسیونیستی و مدرن در بونامز، چنین اظهار داشت: «شگفتآور نیست که شاهکارهای کمنظیر دلوو (Delvaux) و ونگوگ در این حراجیها پیشتاز شدند. هر دو، اثری فاخر و گنجینهای گرانبها برای هر مجموعهی هنریاند.»
این طرح به روزگار اقامت ونگوگ در لاهه بازمیگردد؛ زمانی که او یکسره دل در گرو بهتصویر کشیدن زندگی طبقهی کارگر و فضای فروتنانهی خانههای محقر داشت. او که اغلب از رنگهایی تیره و خاموش بهره میبرد، از جهان پیرامون و مشقتهای روزمرهی مردم عادی الهام میگرفت. در این دوران، ونگوگ بارها به مطالعه و ترسیم پیکرهی دهقانان، کلبههای روستایی و مناظر طبیعی پرداخت و آثاری چون «زن با بیل» (Woman with a Spade) و «پیرمرد ریشدار» (Old Man with a Beard) را خلق کرد. دلبستگی او به واقعگرایی، از هنرمندانی همچون ژان-فرانسوا میه (Jean-François Millet) تأثیر پذیرفت؛ کسی که تصویرگری زندگی روستاییان، جان او را سخت درگیر خود ساخته بود.
در این دوره، ونگوگ در ارتباطی با کلاسینا ماریا «سین» هورنیک بود، که زندگی پرمشقتش بهعنوان یک مادر تنها، الهامبخش بسیاری از آثار او شد. خانهای که در این طرح بهتصویر کشیده شده، متعلق به مادر هورنیک بود و این امر ارتباط عمیق و شخصی ونگوگ با موضوعاتش را به خوبی نمایان میسازد.
اگرچه ونگوگ در زمان کوتاه فعالیت هنری خود بیش از ۲,۰۰۰ اثر آفرید، تنها تعداد اندکی از آنها در دوران حیاتش بهفروش رسید. امروز، آثار او در شمار ارزشمندترین و پرتقاضاترین آثار هنری جهان قرار دارند و این حراج گواهی بر کشش و جذابیت بیپایانی است که زندگی و میراث ونگوگ در دلها و ذهنها بر جای گذاشته است.