انواع استخراج نمک و کاربردهای آن
امروزه منبع عمدهی نمک آب دریا است؛ در واقع آب دریا یک منبع نامتناهی نمک است. دو روش اصلی برای استخراج نمک وجود دارد، یکی از آب دریا و دیگری از اعماق زمین. راههای اصلی به دست آوردن نمک به شرح زیرند:
استخراج محلول: در استخراج محلول روی منابع نمک چاه کنده شده و آب تازه به آنها تزریق میشود تا نمک را در خود حل کند. سپس نمک محلول به بیرون کشیده میشود و برای تبخیر به کارخانههای مخصوص منتقل میشود؛ اکثر نمک مصرفی ما از این طریق به دست میآید.
تبخیر خورشیدی: این روش سادهتر و سنتیتر به دست آوردن نمک است. کافی است که وظیفهی تبخیر را به عهدهی خورشید و باد بگذارید و از نمک باقی مانده استفاده کنید. اما از این روش سالی یکبار که نمک به غلظت خاصی برسد و در آب و هواهای به خصوص (دمای بالا و بارش کم، مانند مناطق مدیترانهای) استفاده میشود.
استخراج عمیق محوری: نمک را مانند هر مادهی معدنی دیگر از معدن استخراج میکنند. معدنهای نمک در زیر لایههای قدیمی کف دریا وجود دارد و میتوان آن را استخراج و پردازش کرد.
روش دستی: در برخی نواحی به قدری در کف دریا و یا دریاچه نمک وجود دارد که میتوان آن را به صورت دستی استخراج کرد.
جالب است بدانید که ما تنها ۶% نمک تولید شده در جهان را مصرف خوراکی میکنیم. از مابقی آن نیز ۱۲% صرف روند تصفیهی آب، ۸% برای برفروبی و ۶% برای کشاورزی استفاده میشود. ۶۸% باقی نیز در کارخانهها و دیگر روندهای صنعتی میشود. PVC، پلاستیک و خمیر کاغذ نیز با استفاده از نمک بدست میآیند.