مزایای پیش تنیدگی:
دیدگاه معماری
1- انعطافپذیری پلانها
در این نوع سقفها امکان اجرای دال تخت با دهانههای 9mx9mتا 7mx11mبدون تیر وجود دارد و با استفاده از تیر میتوان دهانههای بزرگتر را نیز پوشش داد، بدین ترتیب امکان حذف ستونهای اضافه وهمچنین آویز تیرها وجود دارد. از طرفی بدلیل عدم نیاز به تیر و قاب (در محدوده مجاز آییننامهها) نیازی به هم محور بودن ستونها نمیباشد، و با استفاده از این سیستم میتوان پلانهای منحنی و پیچیده معماری را اجرا نمود. بدین طریق امکان استفاده بهینه از فضاهای معماری بدون وجود المانهای مزاحم فراهم میگردد.
2-امکان حذف بعضی از المانهای معماری
داشتن سطحی صاف و بدون برآمدگی در زیر و روی سقف و حذف آویز تیرها سبب میگردد که دیگر نیازی به اجرای سقف کاذب در زیر سقف و همچنین کفسازی جهت مسطح کردن روی سقف نباشد که این خود به اجرای راحتتر شبکههای مکانیکی، برقی و آتشنشانی کمک کرده و کارایی سیستم روشنایی را بیشتر می نماید.
3-امکان تغییر طرح معماری در آینده
وجود مدولهای بزرگ و عدم حضور اعضای مزاحم تیر و ستون در پلانها امکان تغییر عملکرد فضاهای معماری را در کاربریهای آینده ممکن میکند.
4-اجرای سقف یکپارچه
از دیگر مزایای این گونه سقفها، امکان اجرای سقف بصورت یکپارچه در طول 60 متر بدون وجود درز میباشد. این امر سبب کاهش تعداد درزها و ایجاد سطح هموار با کیفیت مناسب برای بهره برداران میگردد.
دیدگاه سازه ای
1-کاهش وزن سازه
در این سیستم بدلیل حذف قسمت کششی بتن ضخامت دال کاهش یافته و این امر برکوچک نمودن ابعاد ستونها، دیوارهای برشی و فونداسیون اثر مستقیم میگذارد و به همین دلیل تحمل سازه در برابر زلزله بالا می رود.
2-کاهش ارتفاع کل سازه
کاهش ضخامت سقف و حذف آویز تیرها سبب کم شدن ارتفاع کل سازه میگردد. به نحوی که بطور متوسط به ازای هر طبقه 20 سانتیمتر کاهش ارتفاع خواهیم داشت که با احتساب عدم نیاز به سقف کاذب این رقم حداقل به 40 سانتیمتر می رسد. این کاهش ارتفاع منجر به کم شدن نیروی زلزله و تغییر مکان سازه در هنگام زلزله میگردد.
3-کاهش تغییر شکل
بدلیل شکل خاص قرارگیری کابل در دال پسکشیده بصورت سهمی معکوس که سبب ایجاد یک نیروی به سمت بالا در خلاف جهت نیروهای ثقلی میگردد، این دالها دارای خیز بسیار کمتری نسبت به دال معمولی هستند.
4-کنترل بهینه ترک و آببندی مناسب
بدلیل اعمال تنشهای فشاری از دو سمت عمود بر هم در دالها، ترک در این نوع دالها کمتر و قابل کنترلتر است، لذا آب، روغن و سایر مواد شیمیایی که عموما" در پارکینگ وجود دارد امکان نفوذ بر این دالها را نداشته و همین امر سبب افزایش طول عمر آنها میگردد.
دیدگاه اقتصادی
1-افزایش فضای مفید طبقات
بدلیل حذف ستونهای اضافه در پلان و کاهش ابعاد اعضا به سبب کم شدن بارهای ثقلی به فضای مفید طبقات افزوده میگردد. این امر در پارکینگها سبب اضافه شدن تعداد پارکینگ ها میگردد.
2-افزایش طبقات در ارتفاع یکسان
حذف آویز تیرها و همچنین کاهش ضخامت دال سبب کاهش فضای غیرمفید طبقات میگردد. بدین طریق با حفظ ارتفاع مفید طبقات میتوان در ارتفاع یکسان تعداد طبقات ساختمان را افزایش داد.
3-کاهش مصالح مصرفی
استفاده از سقفهایPTسبب کاهش حجم بتن مصرفی در سقف و اعضا میگردد. همچنین استفاده از فولاد با مقاومت بالاتر سبب کاهش میزان آرماتور مصرفی در سقف شده که این امر اثر بسیاری در کاهش هزینهسازه خواهد داشت.
4-کاهش زمان اجرا
- کاهش زمان بدلیل اجرای سریعتر سقف:با توجه به قالببندی آسان این گونه سقفها بدلیل حذف آویز تیرها و امکان باز کردن قالببندیها در مدت کوتاه، زمان اجرای ساختمان که قسمتبحرانی آنها عملیات سقف میباشد به میزان قابل ملاحظهای کاهش مییابد.
- کاهش زمان بدلیل کاهش حجم عملیات کاری:به سبب حذف تیرها و کاهش تعداد و ابعاد اعضای سازهای، کاهش ارتفاع ساختمان و در پی آن،کاهش عملیات نازک کاری، زمان اجرای ساختمان حدود 255 درصد کاهش مییابد.