قیمت لرزه گیر چیلر
نوشته : ابوالقاسم قادری
روش قیمت گذاری منصفانه برای قطعات کم تیراژ چگونه باشد تا بقول معروف نه سیخ بسوزد نه کباب ؟
می دانیم که یک سری از محصولات بنا به دلایلی مصرف سالانه کمی دارند و به تبع آن تولید انبوه انها مقرون به صرفه نیست لرزه گیرهای چیلر ، اعم از فنری و لاستیکی اینگونه اند . این قطعات نه برای وارد کننده صرفه اقتصادی دارند که از خارج وارد کنند و نه برای تولیدکننده داخلی (بدلیل تیراژ مصرف کم انها ).
پس چه باید کرد ؟
فلذا قیمت تمام شده انها در هر دو حالت بالا میرود با لحاظ کردن همه ایتم های موثر ، به نظر بنده می بایست تولیدکنندگان لرزه گیرهای فوق ، که ما هم جزو آنها هستیم در زمانی که قیمت ارز بالاست بین 50 الی 60 درصد قیمت خارجی را معیار بگیرند ( برای لرزه گیرهایی که بغضی از مواد اولیه شان مثل فنر و مفتول فنر از خارج تامین میشود)
ولی لرزه گیرهای لاستیکی را که حدودا 50 درصد مواد اولیه شان ایرانی است 40 درصد قیمت خارجی در نظر بگیرند. ما سالهاست که لرزه گیرهای فنری را تولید میکنیم و قیمت های مان هم حتی 1/3 خارجی می باشد
چرا کشور ما دچار چنین مشکلاتی شده است ؟
دلیل اش بسته بودن درهای مملکت و عدم تعامل سازنده با جهان خارج است دولت مردان ما نمی دانند که تولید 0 تا 100 همه چیزدر کشور مقرون به صرفه نیست. ما باید برای همه کارهایمان تمام راه های رفته را دوباره طی کنیم یعنی اختراع مجدد پیچ ، و این برای کشور هزینه سر بار سنگینی دارد .
سالهاست که ناوگان صنعت کشور به صورت جزیزه ای و ایزوله و کژدار مریض به پیش میرود . و نمی دانیم اخرش چه میشود ؟
در اخر برای شادی روح انها که قلب شان برای ایرانی اباد و پیشرفته می تپید پیشگامان و عرصه صنعت ایران نظیر برادران خیامی و مهندس ابتهاج ، علاالدین ، عالی نسب و ... درود میفرستیم