برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید
نکاتی در مورد دوربین های دید در شب
این نوع دوربین ها با چراغ های مادون قرمز (که معمولا اطراف دوربین نصب می شوند) برای روشن کردن محیط مورد استفاده قرار می گیرند و در شب بدون اینکه محل دوربین را مشخص کنند امکان ضبط را برای آن فراهم می کنند. استفاده از این دوربین ها معمولا جنبه حفاظتی دارد.
دوربینهای دید در شب نیاز به لنز نداشته ولی برخی از انواع آن قابلیت تنظیم لنز و زوم سه برابر اپتیکال را دارند و مدل های کوچک آنها از قبل تنظیم شده می باشند . این دوربینها در تاریکی به طور اتوماتیک به حالت دید در شب سوئیچ می شوند و در روشنایی به صورت رنگی تصاویر را نشان می دهند و در مقابل آب و گرد و خاک عایق بوده و نیاز به کاور و محاظ ندارند. این دوربینها با کیفیت های مختلفی در بازار وجود دارند وTVL 500 کیفیت وضوح خوبی می باشد.
استفاده از دوربین های دید در شب زمانی مناسب است که نیاز ضروری به دید در شب وجود داشته باشد. مثلا نیازی به استفاده از دوربین دید در شب برای نظارت نیروی انسانی نیست زیرا در طول شیفت کاری معمولا محیط کار دارای نور کافی است.
اگر می خواهید در نور نسبتا کم تصویری مناسب داشته باشید ولی تاریکی مطلق وجود ندارد بهتر است در کاتالوگ به دنبال دوربین هایی باشید که میزان نور مورد نیاز آنها برای ایجاد تصویر کمتر باشد.
طرز کار کار دوربین دید در شب :
به دو صورت فعال (active) و غیر فعال (passive) می باشد
1- حالت فعال ( active )
در این حالت دوربین با استفاده از نور مادون قرمز (Infrared Radiation)کار می کند . بدین صورت که اشعه مادون قرمز توسط یک لیزر (نامرئی) یا نورافکن (مرئی) به سمت موضوع مورد نظر فرستاده شده و با استفاده از این نور ارسالی می توان تصویر را در دوربین مشاهده کرد.
2- حالت غیر فعال (passive)
در این حالت،دوربین از خود هیچ گونه پرتو نورانی چه مرئی و چه نامرئی ساطع نمی کند و هنگام استفاده در مقابل دشمن ، از نظر دشمن کاملاً محفوظ باقی می ماند و این یک مزیت نسبت به حالت active است .
تکنولوژی دوربینهای دید در شب(Generation):
چند سطح از تکنولوژی دوربینهای دید در شب که در سطح جهان به نسلهای 0،1،2،3،4 معروف هستند عبارتند از :
* نسل صفر : (Generation-0)
این نسل از دوربینها اولین دستگاههای دید شبانه بودند که جهت استفاده ارتش تولید شدند . آنها برای کار کردن به یک ماه کامل یا یک نور افکن مادون قرمز و برای حمل آنها به اطراف به یک کامیون یا رزم ناو و … نیاز داشتند . کارکرد آنها عملی و موثر واقع نشد و هیچ یک از سیستمهای نسل صفر فروخته نشد
* نسل یک : (Generation-1)
دوربینهای این نسل بیشترین سیستمهای دید شبانه موجود در بازار هستند .
* نسل دو : (Generation-2)
تجهیزات دوربین های نسل دوم دید در شب از نظر رزولوشن و روشنایی تصویر ، کیفیت بهتری نسبت به نسل اول دارند.
*نسل سه : ((Generation-3
نسل سوم از لحاظ ساختمان خیلی مشابه نسل دوم است و تفاوت اصلی آن در صفحه آشکار سازی است و این باعث مطلوب تر شدن آن شده است . تجهیزات دید در شب نسل سوم بدون شک بهترین تجهیزات دید در شب هستند اگرچه دارای اشکالات زیر هستند :
الف) نسل سه به طور معمول در ارتش و ایالات متحده رایج است و به صورت محدود در دسترس ارتش ، پلیس و دیگر کاربران دولتی قرار گرفته است
ب) دستگاههای نسل سوم بسیار گران قیمت هستند زیرا عناصر کمیاب در ساختن آنها به کار رفته است و تقریبا ده برابر گرانتر از نسل دوم می باشند.
* نسل چهار : (Generation-4)
این نسل توانایی قابل توجه ای را در محدوده آشکار سازی هدف و وضوح تصویر مخصوصا در نور های بسیار کم دارد.
این نسل با افزایش کیفیت بالا در وضوح تصویر در نورهای کم و افزایش روشنایی و بهبود کنتراست نور دارای کارایی زیادی می باشد
انواع دوربین دید در شب :
1- دوربینهای دید در شب دو چشمی : (Night Vision Binocular)
چشمی این دوربینها دو سری میباشد و مجموعه شیئی آن با توجه به مدل دوربین به صورت دو تایی یا تکی بوده و ویژگی دیگر این قابلیت دوربینها بزرگنمایی و Focousمی باشد.
این دوربینها دارای کاربرد نظامی برای دیده بانی در فعالیتهای اطلاعاتی و عملیاتی و کاربرد غیر نظامی برای اردوگاه ها یا غارها و شکار در شب می باشند.
2- دوربینهای دید در شب تک چشمی : (Night Vision Monocular)
مجموعه چشمی و شیئی این دوربینها یک سری بوده و معمولا برروی سلاح و هدف گیری در شب به کار می روند .این نوع دوربینها به صورت فعال(Active) یا غیر فعال(Passive) بوده و قابلیت بزرگنمایی و Focous دارند .
کاربرد این دوربینها در استفاده از تجهیزات الکترواپتیکی ، نصب روی سلاح و مشاهده و شلیک سلاح در شب ، دیده بانی در فعالیتهای اطلاعاتی و عملیات بدون سلاح کار می باشد.
3- دوربینهای دید در شب چشمی (Night Vision Goggles):
نام دیگر این نوع دوربینها ، دوربینهای عینکی است . این نوع دوربینها دارای دو مجموعه چشمی و یک یا دو مجموعه شیئی هستند ، عینک دید در شب یک سیستم می تواند بروی سر یا کلاه به کار رود و شخص کاربر قادر است در نور کم مانند نور ماه و ستارگان به فعالیتهایش بپردازد
مزایای این دوربینها نسبت به دو نوع دیگر ،سبک بودن و دقت بالای آنها می باشد.
این دوربینها قابلیت بزرگنمایی نداشته اما حالت Focous دارند
کاربرد نظامی این نوع دوربین در راهپیمایی های شبانه ، دیده بانی ، تیراندازی در برد کوتاه ، تعمیرات وسایل نقلیه ، کمک رسانی و امداد ، رانندگی در شب ، خواندن نقشه ها و کاربردهایی دیگر در مطالعات زیست محیطی می باشد. این دوربینها نسبت به انواع دیگر سبک تر بوده و دقت بیشتری دارد.