ترانس پین دار

برای بردهای الکترونیکی و سهولت نصب و جاگیری کمتر در بردها این ترانس طراحی گشته و به برد لحیم میشود . متاسفانه این سیستم در ایران دارای نحدودیت سایز بوده و بیشتر تا سایز 48 موجود میباشد

 

سلف و چوک

ترانس حلقوی کرفریت

اداپتور چیست ؟

آداپتور چیست؟ آداپتور از یک ترانس چند سر که به یک مدار یکسو کننده وصل است ساخته می شود. در خروجی آداپتور برق DC وجود دارد. آداپتورها انواع بسیار گوناگونی دارند که نام بردن همه ی مدل های آن چند برگه ی A4 را پر می کند!!!. بیشتر آداپتورها دارای کلید حرکتی هستند که با حرکت دادن این کلید ولتاژ خروجی آن تغییر می کند. این آداپتورها دارای ترانس چند سری هستند که ولتاژ هر کدام از این سر ها نسبت به سر اوّل به صورت پلّه ای افزایش می یابد. مثلاً در آداپتور 12V هشت سر، اختلاف پتانسیل هر کدام از سرها نسبت به سر اوّل به ترتیب برابرV5/1، V3، V5/4، V6، V5/7، V9 و V12 می باشد.

ادامه نوشته

انواع ترانس

 انواع ترانس را نام ببرید.

1)         ترانس های صوتی (که به آنها چوک می گویند. مانند چوک بلندگو و یا چوک رابط که برای کوپلاژ فرکانس های صوتی از 20Hz تا 20KHz بکار می روند).

2)         ترانس های فرکانس بالا (که در فرکانس های 100KHz به بالا کار می کنند)

3)         ترانس های افزاینده (برای افزایش دادن ولتاژ)

4)         ترانس های کاهنده (برای کم کردن ولتاژ برق و افزایش جریان آن. این ترانس ها وقتی جریان از آنها عبور می کند به شدت داغ می شوند و برای جلوگیری از داغ شدن آنها، آنها را در طشتی از روغن شناور می کنند که این روغن سمی است و در کشور های خارجی به جای این روغن از نیتروژن مایع استفاده می کنند و چون این ترانس ها در معرض رطوبت، نور خورشید و هوا قرار دارند لایه ی بیرونی آنها خورده شده و پس از چند سال می سوزند که سوختن آنها وقتی رخ می دهد که آن روغن سمی و یا گاز نیتروژن از ترانس خارج شود؛ در این صورت ترانس نمی تواند خنک شود و می سوزد بنابراین گاز نیتروژن هنگام خارج شدن از ترانس کاملا بی خطر است. این ترانس ها خیلی بزرگ هستند به اندازه ی تقریبی یک تلویزیون و آنها را در بالای بعضی از تیر های برق مشاهده کنید. نوع دیگری از آنها مانند دستگاه جوش کاری است که ولتاژ برق شهر را کم می کند و جریان زیادی تا 100A ایجاد می کند)

5)         ترانس دو سر (که اولیّه و ثانویه ندارد و فقط دو سر دارد و نوعی سلف است. مانند ترانس مهتابی که برای کم کردن جریان برق بدون تغییر ولتاژ است و یا مانند ترانس موجود در ریش تراش برقی که میدان مغناطیسی در اطراف خود به وجود می آورد و جریان برق را کم می کند)

6)         ترانس چند سر (این ترانس ممکن است چند سر (بیشتر از دو سر) در ثانویه داشته باشد و اولیه ی آن دو سر باشد (و یا در اولیّه چند سر داشته باشد و ثانویه ی آن دوسر باشد) که تراس چند سر در ثانویه (که اولیه ی آن دوسر است) بیشتر در آداپتور ها به کار می رود (آداپتور در ادامه ی همین قسمت تعریف می شود) و ترانس چند سر در اولیّه (که ثانویه ی آن دو سر است) برای برق سه فاز و یا برق چند فاز استفاده می شود)

 

ادامه نوشته

ترانس تابلو برق

برق سه فاز چیست؟

برق سه فاز چیست؟ برقی است که دارای سه سیم فاز و یک سیم نول است که این سه سیم فاز به ترتیب فاز قرمز (Red)، سبز (Green) و آبی (Blue) می باشد که هرکدام از این فازها با هم 120 درجه اختلاف دارند.

 

ترانس از چه چیزی ساخته شده و چگونه کار می کند؟

 

 

ترانس از چه چیزی ساخته شده و چگونه کار می کند؟ ترانس از دو سیم پیچ لاکی مجزا که بر روی یک مغزی آهنی پیچیده شده اند، ساخته می شود. یکی از این سیم پیچ ها تعداد دور کمتر و سیم پیچ دیگر تعداد دور بیشتری دارد و به یکی از این سیم پیچ ها، سیم پیچ اولیّه و به سیم پیچ بعدی، سیم پیچ ثانویه می گویند.

در ترانس افزاینده، سیم پیچ اولیّه تعداد دور کمتر و سیم پیچ ثانویه تعداد دور بیشتری دارد و هنگامی که برق متناوب وارد سیم پیچ اولیّه می شود، در این حالت میدان مغناطیسی متناوبی که قطب شمال و جنوب آن دائماً در حال تغییر است در اطراف سیم پیچ اولیّه ایجاد می شود که این میدان متغیر بر روی سیم پیچ دوم و هسته ی فلزی اثر گذاشته و باعث می شود در سیم پیچ ثانویه ولتاژ بیشتری نسبت به سیم پیچ اولیّه و با جریان کمتر ایجاد شود و در ترانس کاهنده این قضیه بر عکس است یعنی سیم پیچ اولیّه تعداد دور بیشتری نسبت به ثانویه دارد.

 

روابط بین جریان و ولتاژ و تعداد دور در ترانس

 

 

 

در ترانس ها رابطه ی بین ولتاژ، جریان و تعداد سیم پیچ ها به صورت زیر می باشد:

اگر V1، I1 و N1 به ترتیب ولتاژ، جریان و تعداد دور اولیّه باشد و V2، I2 و N2 به ترتیب  ولتاژ، جریان و تعداد دور ثانویه باشد در این صورت داریم:

V1÷V2=I2÷I1

و N1÷N2=V1÷V2

و N1÷N2=I2÷I1

و در روابط بالا مشاهده می کنیم که جریان با تعداد دور سیم پیچ ها و با مقدار ولتاژ نسبت عکس دارد یعنی اگر تعداد دور سیم پیچ (چه اولیّه و چه ثانویه) بیشتر شود، جریان کمتری در آن سیم پیچ به وجود می آید و بر عکس و هرچه ولتاژ سیم پیچ (چه اولیّه و چه ثانویه) بیشتر باشد، در این صورت جریان کمتری در آن سیم پیچ موجود است و بر عکس.

ادامه نوشته

کاربرد ترانس چیست؟


سؤال: کاربرد ترانس چیست؟ ترانس ها کاربرد بسیار زیادی دارند. ترانس ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام از این انواع ترانس، کاربرد مخصوص به خود را دارد. مثلاً ترانس های افزاینده، ولتاژ برق متناوب را زیاد می کنند، ترانس های کاهنده، ولتاژ برق را کم می کنند و... و کاربرد ترانس های افزاینده در نیروگاه های برق برای فرستادن برق به مناطق دور دست است (همانطور که گفتیم، مقاومت مانع از عبور جریان می شود. وقتی ولتاژ برق توسط ترانس های افزاینده زیاد می شود، در این صورت جریان برق کم می شود و جریان کمی از مقاومت سیم ها عبور می کندکه با این کار توان بسیار کمی درسیم ها تلف شده و به گرما تبدیل می شود)، کاربرد ترانس های کاهنده در نیروگاه های برق، لوازم الکتریکی و مدارات الکترونیکی است. در مورد کاربرد ترانس های دیگر در ادامه ی همین مبحث صحبت می کنیم.

فروش ترانس برق

فروش انواع ترانس برق کاهنده