تجاری شدن پرینترهای سه بعدی بتن توسط پژوهشگران
یک شرکت چینی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی که ظرفیت فوق العادهای دارد توانست 10 خانه را با این تکنولوژی فقط در یک روز بسازد. می توان گفت با این فناوری طی چند سال آینده برای معماران این امکان وجود خواهد داشت تا با طراحی در کامپیوتر و دادن دستور چاپ، طرحی را که کشیده اند به صورت واقعی مشاهده کنند.
چگونگی تجاری شدن پرینترهای سه بعدی بتن توسط پژوهشگران
حتما بخوانید: پرینتر سه بعدی چطوری کار میکنه
در هفته ای که گذشت دانشگاه انگلیسی Loughborough با یک شرکت ساختمانی قراردادی را نوشت که بر اساس این قرارداد پژوهشگران دانشکده ی مهندسی ساخت و عمران فناوری چاپ سه بعدی را برای بتن توسعه خواهند داد. چشم انداز این قرارداد 7 ساله است که بر اساس آن، این تکنولوژی سامانه هایی مانند بازوهای روباتیک و جرثقیل های متحرک را برای چاپ سازه های ساختمانی سه بعدی به کار خواهد گرفت.
این فناوری سیمان را به صورت منظم و شکلی بسیار دقیق با کنترل رایانشی اکسترود (تکنولوژی برای مخلوط کردن و هدایت مواد با استفاده از ماردونها، مثل میلهی مارپیچ چرخ گوشت) میکند تا از این طریق قطعات مختلف به هم متصل شوند.
به گفته پژوهشگران از طریق این سامانه امکان ساخت سازه های بسیار پیچیده را که تولید آن ها بسیار زمان بر و گران می باشد را به سادگی امکان پذیر می شود. به عنوان مثال یک پرینتر سه بعدی میتواند یک بخشی از سازه را به صورت کاملا آماده برای اتصالسیم کشی ها و لوله ها بسازد، در به همین دلیل هزینه هایی برای ایجاد کانال و سیم کشی ها وجود نخواهد داشت و همچنین سرعت کار نیز بالا می رود. می توان گفت که با استفاده از این فناوری زمان ساخت بسیاری از سازه های پیچیده از چند هفته به چند ساعت کاهش خواهد یافت.
برای اطلاعات بیشتر در مورد چاپگرهای سه بعدی می توانید به مقاله ی پرینتر سه بعدی چیست مراجعه فرمایید.