پرینت سه بعدی اندام های مصنوعی در ماداگاسکار و توگو
فناوری چاپ سه بعدی در حال فراهم آوردن زمینه ای برای کمک به بیمارانی است که نیازمند انواع پروتز و درمان های ارتوپدی هستند.
این فناوری توسط موسسه Humanity & Inclusion در ماداگاسکار و توگو بصورت آزمایشی اجرا شد.
این موسسه همان Handicap International سابق بوده و این پروژه نیز بخشی از پروژه Impact 3D است که در نوامبر سال 2017، توسط Belgian Development Agency راه اندازی شد.
چاپ سه بعدی اندام های پروتزی
سیمون میریل، مدیر پروژه Impact 3D بیان می کند که پروژه چاپ سه بعدی اندام های پروتزی زمان زیادی را برای ما می خرد.
اسکن ها می توانند بصورت مستقیم و از طریق تلفن به متخصص و مسئول ساخت پروتزهای دیجیتال ارسال شود که پس از آن می توان با استفاده از پرینتر سه بعدی آنها را پرینت نمود.
در بسیاری از کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط مانند توگو و ماداگاسکار، فقط 15 درصد جمعیتی که نیازمند دستگاه ها و ابزارهای کمکی مانند اندام های مصنوعی هستند به آنها دسترسی دارند.
همچنین در مناطقی که خطرناک بوده و یا در نقاط دور دست قرار دارند، ابزار حرفه ای تخصصی سلامت، احتمالا کمیاب بوده و یا مواد اولیه گران قیمت دارند.
در نتیجه بیماران اندام های مصنوعی دریافت می کنند که به خوبی ساخته نشده اند و یا با اندام آنها سازگار نیستند که این موضوع زندگی بیماران را با ایجاد زخم های پوستی، جراحت ها و خستگی عضلات تحت شعاع قرار می دهد.
پرینت سه بعدی، اندام های مصنوعی را برای بیماران اهل ماداگاسکار و توگو به ارمغان خواهد آورد
خانم ایزابل ارسیا، رییس توانبخشی موسسه Humanity & Inclusion، بیان می کند: از این که وارد فاز دوم این پروژه شده ایم، خوشحالیم.
این اجراهای آزمایشی، بیماران بیشتری را در نقاط مختلف درگیر می کند که به ما اجازه می دهد تا روش های خودمان را آزمایش کنیم.
پرینت کردن سه بعدی احتمالا تنها روش تولید پروتزها نیست، اما ما فکر می کنیم که این موضوع می تواند گزینه بسیار خوبی در شرایط خاص باشد.
این مطلب را از دست ندهید: ساخت بافت اعضای بدن انسان با پرینتر سه بعدی
در حال حاضر، این موسسه در حال اجرای آزمایشی چاپ سه بعدی اندام های مصنوعی در توگو، ماداگاسکار و سوریه است.
این پروژه از یک اسکنر سه بعدی کوچک استفاده می کند که یک قالب دیجیتالی برای اندام قطع شده می سازد.
این قالب قبل از اینکه برای ساخت به چاپگر سه بعدی ارسال شود، با استفاده از نرم افزارهای مدل سازی، مطابق با اندام بیمار طراحی می شود.
پس از آن، پرینتر هزاران لایه از ماده مخصوص ترموپلاستیک را بصورت دقیق و براساس اندام قطع شده بیمار روی هم قرار داده و محصول نهایی را تولید می کند.
امیدواریم که این اجراهای آزمایشی با موفقیت به انجام برسد تا کشورهایی با درآمد کم و متوسط بتوانند از این راهکار چاپ سه بعدی استفاده کرده و هزینه ها و زمان صرف شده را برای تهیه اندام های مصنوعی کاهش دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ایده برتر مراجعه نمایید.
منبع: thenextweb.com