مزایا و معایب استاندارد ONVIF
همان طور که می دانید پروتکل ONVIF یک استاندارد ویژه در دوربین های مدار بسته تحت شبکه است که باعث می شود دوربین های مداربسته تحت برندهای گوناگون و همچنین سایر دستگاه های تحت شبکه، تحت یک پلت فرم یکپارچه مدیریت شوند.
حتما بخوانید: استاندارد ONVIF در دوربین های مداربسته تحت شبکه
در اینجا قصد داریم این پروتکل را بیشتر معرفی کرده و مزیت ها و معایب آن را بیان کنیم.
بررسی مزایا و معایب استاندارد ONVIF
بزرگترین مزیت استاندارد ONVIF این است که یک راه حل همه جانبه در اختیار کاربران قرار می دهد و نیاز به استفاده از تکنولوژی اختصاصی را از بین می برد.
از طریق ONVIF کاربران آزادی عمل بیشتری برای انتخاب سخت افزار سیستم امنیتی دارند. فقط کافی است که دوربین مدار بسته و ابزارهای تحت شبکه ای را انتخاب کنند که مجهز به پروتکل ONVIF باشند.
در واقع استاندارد ONVIF قابلیت دسترسی تمام سازندگان به این فناوری را دارد. به این ترتیب بسیاری از دغدغه های کاربران مثل همخوانی پروتکل دوربین های مداربسته از بین خواهد رفت.
حتما بخوانید: مشکلات رایج پس از نصب و راه اندازی دوربین مداربسته
مهمتر اینکه استفاده از تجهیزات امنیتی دارای ONVIF نگه داری و تعمیر و توسعه سیستم های نظارت تحت شبکه را بسیار آسان تر می کند.
تکنولوژی ONVIF علاوه بر این مزایا، معایبی نیز دارد که نمی توان از آن ها چشم پوشی کرد. چنانچه قصد دارید دوربین مدار بسته ONVIF تهیه کنید حتما به این دو اصل اساسی توجه کنید تا با مشکل روبرو نشوید:
- میزان کیفیت و بهره وری اجرای پروتکل ONVIF یک سازنده
- رعایت کیفیت و استانداردهای لازم برای ارتباط دهی بهتر میان دستگاه ها با پروتکل
ممکن است کاربر در زمان استفاده از نرم افزار با مشکل عدم ارتقا یافتن دوربین های مداربسته تحت شبکه یا عدم وجود برخی ویژگی های اساسی مواجه گردد.
برخی مواقع لازم است که برای استفاده از فناوری ONVIF، کاربران نرم افزار اختصاصی شرکت سازنده را در اختیار داشته باشند یا اینکه از نرم افزاری استفاده کنند که قابلیت پشتیبانی از ارتقا و ویژگی های اساسی را داشته باشد.
استاندارد ONVIF شامل دو نسخه اصلی است که هر یک ویژگی های خاص خود را دارند.
خصوصیات نسخه اول عبارت است از:
پیکربندی شبکه ،کشف دستگاه، مدیریت دستگاه، تنظیمات رسانه ای، مشاهده زنده، مدیریت رویداد، کنترل دوربین PTZ، تحلیلگر تصویر و امنیت
نسخه دوم پروتکل ONVIF نیز شامل فرمت های ذخیره سازی مختلفی مانند MPEG-4، H.264، SOAP و RTP می باشد.