فریب سنسور بیومتریک با ساخت اثر انگشت جعلی
استفاده از دستگاه های بیومتریک برای شناسایی هویت، در بسیاری از اماکن و سازمان ها امری رایج به شمار می آید.
در این میان پژوهشگران یکی از دانشگاه های نیویورک، با استفاده از هوش مصنوعی سیستمی را توسعه داده اند که می تواند این سنسورهای به کار رفته در دستگاه های بیومتریک را فریب دهد.
فریب سنسور بیومتریک با ساخت اثر انگشت جعلی توسط هوش مصنوعی
آنان به وسیله هوش مصنوعی پیشرفته ای اثر انگشت جعلی ساخته اند که DeepMasterPrints نام گرفته است.
این دستگاه در یک بررسی آزمایشگاهی توانسته است 23 درصد از اثر انگشت های سیستمی را بازسازی کند و در یک آمار خیره کننده نرخ خطای آن یک در هزار گزارش شده است.
شناخت اثر انگشت های تقلبی بیشتر روی سیستم هایی کار می کند که رکوردهای زیادی را ثبت کرده اند. زیرا در این سیستم ها یک هکر شانس بیشتری برای یافتن اثر انگشت صحیح از راه آزمون و خطا دارد.
اما در گوشی های هوشمند، تنها یک یا چند اثر انگشت محدود ثبت می شود. همچنین کاربر باید با حرکت دادن انگشت خود تمام زوایای آن را روی حسگر قرار داده و ثبت نماید.
این امر موجب بالاتر رفتن امنیت سیستم تشخیص هویت در گوشی هوشمند خواهد شد. اما در سایر سیستم های بیومتریک این گونه نیست و تنها یک زاویه خاص از اثر انگشت فرد ثبت می شود که حاوی اطلاعات محدودی است.
هوش مصنوعی دیپ مسترپرینتس، اثرهای انگشت را به طور دقیق اسکن و بررسی می کند. در نتیجه می داند که اثر انگشت واقعی افراد کاملا منحصر به فرد و یکتا است. اما با این حال ویژگی های مشترک زیادی میان آنها وجود دارد.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که احتمال یکسان شدن یک اثر انگشت جعلی با نمونه های موجود در سیستم، بسیار بیشتر از یک نمونه تصادفی است.
پژوهشگران دانشگاه نیویورک، بر اساس این تحقیقات به طراحی و ایجاد یک شبکه عصبی پرداختند. این شبکه عصبی قادر است مجموعه از اثر انگشت های جزئی را دریافت کند و بر اساس آنها نمونه های جعلی را بسازد.
DeepMasterPrints کاملا تخصصی و طراحی شده و به نحوی شگفت آور می تواند با ایجاد اثر انگشت های جعلی، نه تنها سیستم های بیومتریک، بلکه انسان ها را نیز فریب دهد.
نمونه قبلی این سیستم که با نام مسترپرینتس در اخبار روز تکنولوژی معرفی شده بود، قادر بود با ساخت اثر انگشت جعلی، حسگرهای بیومتریک را فریب دهد.
اما رکوردهای ایجاد شده به صورت زاویه دار و تند و تیز طراحی می شدند که موجب می شد انسان ها به راحتی بتوانند ساختگی بودن آن را تشخیص دهند.
این پژوهشگران با ارائه کردن نتایج تحقیقات خود، به شرکتهای سازنده سیستم های بیومتریک اثبات کرده اند که لازم است امنیت این سیستم ها را افزایش دهند.
فیلیپ بونتریگر می گوید:
تا زمانی که از احراز هویت یک دستگاه بیومتریک توسط انسان واقعی، اطمینان حاصل نشده باشد، احتمال هک و سوءاستفاده وجود خواهد داشت. راه حل واقعی، حرکت بهسمت شناسایی زنده در حسگر بیومتریک می باشد.
منبع: engadget
مطالب مرتبط:
پشتیبانی گوگل کروم Chrome از حسگر اثر انگشت
نمایشگر رول شونده سامسونگ با سنسور اثر انگشت
فریب خوردن حسگر تشخیص چهره گوشی هواوی mate 20 pro