چه موانعی در مسیر پیشرفت اینترنت اشیا وجود دارد؟ - قسمت اول
اینترنت اشیا IOT یکی از علوم جدید در دنیای فناوری است. این علم به سرعت در حال گسترش در حوزه های مختلف بوده و روز به روز به محبوبیت آن اضافه می شود.
اینترنت اشیا در حقیقت قصد دارد از طریق اینترنت میان ابزارها و دستگاه های مختلف ارتباط ایجاد کند.
چه موانعی در مسیر پیشرفت اینترنت اشیا وجود دارد؟
گروهی از کارشناسان معتقدند که اینترنت اشیا، در آینده ای نزدیک به عنوان انقلابی در حوزه تکنولوژی قلمداد خواهد شد. اما نمی توان از موانعی که بر سر راه فراگیر شدن IOT وجود دارند، چشم پوشید.
برخی از این عوامل عبارتند از: دسترسی به اینترنت، هزینه بر بودن، حفظ امنیت و حریم شخصی، افزایش حجم دیتاها و بالاتر رفتن علم و آگاهی مصرف کنندگان
در ادامه با ما همراه باشید تا هر یک از عوامل نام برده شده را توضیح دهیم.
دسترسی به اینترنت
اینترنت اشیا، تعریفی ساده دارد و قابلیت های زیاد و متنوعی از آن انتظار می رود.
به عنوان مثال با طراحی لوازم خانگی هوشمند از جمله یخچال یا ماشین لباسشویی که از طریق اپلیکیشن قابل کنترل باشند، افراد آسایش و راحتی بیشتری را در زندگی روزمره خود تجربه خواهند کرد.
اما باید توجه داشته باشیم که یکی از اولین ملزومات این تکنولوژی، اتصال به اینترنت است. برای بهره گیری از فناوری IOT باید دسترسی به اینترنت به صورت دائمی وجود داشته باشد.
در صورتی که هنوز در بسیاری از نقاط دنیا هیچ پوشش شبکه ای برای اینترنت تعبیه نشده یا افراد دسترسی مناسبی به اینترنت ندارند.
جالب است بدانید شرکت هایی مثل گوگل و فیسبوک برای رهایی از این مشکل پیشنهاداتی دارند.
طرح هایی مثل اینترنت ماهواره ای رایگان و یا به پرواز درآمدن بالون های مجهز به وای فای می تواند برای بهبود دسترسی به اینترنت در سراسر جهان راهگشا بوده و به فراگیر شدن اینترنت اشیا کمک کنند.
هزینه های بالا
برای پیاده سازی طرح های مختلف در حوزه اینترنت اشیا، قطعا نیاز به دستگاه ها و محصولات جدیدی خواهیم داشت که بر اساس این تکنولوژی طراحی شده باشند.
در این میان ساخت محصولی جدید که به سنسورهای ویژه ای مجهز شده باشد بسیار آسانتر از تغییر دادن زیرساخت های موجود خواهد بود.
در حال حاضر بسیاری از شرکت ها اقدام به ساخت دستگاه های مختلفی مثل انواع لوازم خانگی هوشمند، دوربین های هوشمند و .... کرده اند.
اما برای تکمیل فرآیند هوشمند سازی اشیا لازم است حسگرهای ویژه ای نیز در فضاهای مختلف شهری همچون جاده ها، چراغ های راهنمایی رانندگی، ساختمان ها و مانند آن قرار بگیرد.
این امر بسیار هزینه بر بوده و نیاز به سرمایه گذاری های سنگین و طولانی مدت خواهد داشت.
با بخش بعدی این مقاله همراه باشید تا شما را با سایر موانع موجود در مسیر پیشرفت اینترنت اشیا آشنا کنیم.
منبع: smartdatacollective
مطالب مرتبط:
معرفی تجهیزات خانه هوشمند لنوو با اینترنت اشیا
مجهز شدن همه محصولات سامسونگ به اینترنت اشیا IOT
حملات سایبری برای اینترنت اشیا و دوربین های مدار بسته