چسبهای پلاستیک را فراموش کنید! 10 روش موثر جوش پلاستیک:
موضوع چسب های پلاستیک و جوش پلاستیک مبحثی جذاب برای صنعتگران حوزه پلاستیک می باشد. عموما جوش پلاستیک موثر تر از چسب عمل کرده و در صورت انتخاب صحیح ابزار، روش سریعتر و ارزانتری نیز می باشد. روش های بسیاری برای جوش پلاستیک وجود دارد و انتخاب بهترین روش نیاز به تجربه و دانش فنی دارد. در این مقاله سعی شده به اختصار برخی روش های جوش پلاستیک معرفی شود تا خواننده های گرامی با گستردگی و تنوع حوزه جوش پلاستیک آشنا شوند.
1. جوشکاری با هوای داغ (Hot Gas Welding): در این نوع جوشکاری از جریان هوای داغ برای گرم و ذوب کردن سطح دو قطعه ترموپلاستیک و مفتول جوش استفاده می شود و دو قطعه توسط مفتول ذوب شده به هم متصل می گردند. برای این نوع جوشکاری از سشوار صنعتی (یا ابزار جوش دستی) که شامل هیتر دمنده و مجموعه ای از انواع نازل ها می باشد استفاده می شود. دمای جریان هوای داغ معمولا بین 200 تا 400 درجه سانتیگراد می باشد و مستقیما به محل اتصال اعمال می شود تا مواد در همان نقطه جوش نرم یا ذوب شوند و سپس با سرد شدن قطعه تا دمای محیط جوش کامل می شود. از آنجایی که این نوع جوشکاری با هوای داغ به صورت دستی انجام می شود، مهارت اپراتور در کیفیت آن اثر زیادی دارد. پارامتر های مهم در کیفیت جوش با هوای داغ عبارتند از: دما، فشار، سرعت جوش و نوع ابزار جوش (سشوار)
شرکت BAK سوئیس از تولید کنندگان مطرح دنیا در زمینه انواع تجهیزات جوش حرارتی پلاستیک ها می باشد و از جمله محصولاتش انواع سشوارهای صنعتی و ابزار جوش دستی پلاستیک بوده که با طیف گسترده محصولات و لوازم جانبی می تواند نیاز کاربران در حوزه جوش پلاستیک را برطرف نماید. شرکت میلاد فراصوت این افتخار را دارد که محصولات شرکت BAK سوئیس را در ایران عرضه نموده و در اختیار فعالان حوزه پلاستیک قرار دهد.
2. جوش صفحه داغ ( Hot Plate (Hot Tool) Welding): در این جوشکاری، نواحی مورد نظر دو قطعه برای جوش ، ابتدا روی یک صفحه فلزی داغ که جهت جلوگیری از چسبندگی با تفلون (PTFE) پوشش داده شده و یا در روشهای جدیدتر روی یک صفحه استیل، قرار می گیرند تا به نقطه نرمی یا ذوب رسیده، سپس این سطوح سریعا به هم متصل و تحت فشار قرار می گیرند تا سرد شده و جوش شکل گیرد. سطح فلزی داغ به گونه ای طراحی می شود که شکل هندسی آن با شکل ناحیه جوش قطعات تطابق داشته باشد. تجهیزات دستگاه جوش صفحه داغ معمولا به صورت بادی، هیدرولیکی و یا برقی توسط سروو موتور کنترل می شوند. فرایند جوشکاری صفحه داغ در صنایع قطعه سازی اتومبیل از جمله جوش مخزن آب شیشه شور و چراغ عقب کاربرد فراوان دارد.
شرکت میلاد فراصوت با شرکت های KLN آلمان و Mecasonic فرانسه ، سازنده تجهیزات جوش پلاستیک از جمله صفحه داغ (Hot plate) همکاری نزدیک داشته و آماده ارائه خدمات در زمینه تامین این تجهیزات می باشد.
3. جوش التراسونیک (Ultrasonic Welding): روشی برای جوش ترموپلاستیک ها (گرما نرم ها) که در آن گرما توسط فشار مکانیکی ارتعاشی در فرکانس های فراصوت یا التراسونیک (20 تا 40 کیلوهرتز) ایجاد می شود. انرژی الکتریکی توسط یک مبدل به ارتعاشات فراصوت (التراسونیک) تبدیل می گردد و توسط یک هورن به منطقه جوش هدایت می شود و گرمای لازم برای جوش توسط اصطکاک ارتعاشات ایجاد می گردد و جوش صورت می گیرد.
تکنولوژی جوش التراسونیک به دلیل سرعت فرایند بالا و تکرار پذیری جوش، در تولیدات انبوه مانند صنعت خودرو، الترونیک، پزشکی، بسته بندی و بهداشتی محبوبیت و کاربرد فراوانی دارد. در صورتی که جنس و طراحی قطعه برای جوش التراسونیک مناسب باشد، حاصل آن جوشی با کیفیت، قوی، مطمئن، با ظاهری زیبا خواهد بود.
شرکت میلاد فرا صوت در زمینه تجهیزات جوش التراسونیک با دو شرکت نامی Mecasonic فرانسه و KLN آلمان همکاری نزدیک داشته و آماده خدمت رسانی در زمینه مشاوره و تامین این تجهیزات به مشتریان محترم می باشد.
ادامه مطلب به زودی در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد....