مروری بر تاریخچه سامسونگ
پیدایش در کره !
سامسونگ از زمان تاسیس خود به عنوان یک شرکت کوچک صادراتی در تائگو کره ,تا امروز به یکی از بزرگترین شرکتهای الکترونیکی دنیا تبدیل شده است, که در زمینه تجهیزات و رسانه های دیجیتال, نیمه هادی ها,حافظه و یکپارچه سازی سیستم ها تخصص دارد. خلاقیت و کیفیت برتر محصولات و فرآیند های سامسونگ امروزه در جهان زبانزد خاص و عام است.
سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ-چول به عنوان یک شرکت تجاری تاسیس شد. در طول سه دهه ای که در ادامه آمد، این گروه تجاری به بخش های مختلفی از جمله فرآوری غذا، پارچه، خدمات بیمه و خرده فروشی تقسیم شد. در اواخر دهه ۱۹۶۰ سامسونگ وارد صنایع الکترونیک و ساختمان سازی و کشتی سازی شد و این فعالیت های جدید زمینه رشد خیره کننده اش را فراهم آورد.
به دنبال مرگ آقای چول در سال ۱۹۸۷ سامسونگ به ۴ کسب و کار مجزا تقسیم شد: گروه سامسونگ، گروه Shinsegae، گروه CJ، گروه Hansol. از دهه ۱۹۹۰ به این طرف سامسونگ فعالیت های خود را به چهار گوشه دنیا گسترش داده و به خصوص تولیداتش در زمینه تلفن های همراه و نیمه رسانا ها به منبع عمده درآمد آن تبدیل شده. از بزرگترین زیر شاخه های سامسونگ گروپ، می توان به سامسونگ الکترونیکس اشاره کرد که پردرآمدترین شرکت تکنولوژی دنیا و از نظر سود در بین ۴ شرکت برتر است.
جنبه اقتصادی و شغلی سامسونگ
سامسونگ گروپ تاثیر غیر قابل انکاری بر رشد و توسعه اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه های کره جنوبی گذاشته و شرکت های تابعه آن حدود یک پنجم کل صادرات کره جنوبی را رقم می زنند. درآمد سامسونگ در حدود ۱۷٪ از تولید ناخالص داخلی کره جنوبی که بیش از ۱۰۸۲ میلیارد دلار است را تشکیل داده. درآمد سامسونگ گروپ در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۶۵ میلیارد دلار بود و سود آن در سال ۲۰۱۳ حدود ۳۰ میلیارد دلار. این شرکت با دارایی ۵۹۰ میلیارد دلار (۲۵۶ میلیارد دلار نقد)، بیش از ۴۲۷ هزار کارمند در سرتاسر دنیا دارد.
تعداد کارکنان شرکت سامسونگ الکتریک بیش از ۸۰ هزار نفر است که در سراسر جهان گسترده هستند. این درحالی است که کل کارکنان گروه سامسونگ به ۲۲۹ هزار نفر می رسد. منابع انسانی از همان ابتدای تأسیس، در اولویت شرکت بوده اند. مدیرعامل شرکت معتقد است بدون وجود انسان کیفی، دستیابی به محصول کیفی میسر نیست و ریشه نامرغوب بودن محصولات و بروز خطا در آنها را باید در نرسیدن نیروی انسانی به جایگاه مطلوب کیفی جستجو کرد. سامسونگ پیشرفت خود را تاکنون و در آینده نیز مدیون قابلیتها و شور و اشتیاق کارکنان خود و فناوری می داند.
در سال ۲۰۰۵، سامسونگ الکتریک به تنهایی با فروش ۵/۷۱ میلیارد دلار در صدر شرکتهای برتر کره قرار گرفت و بیش از ۱۰ درصد صادرات این کشور را به خود اختصاص داد. این درحالی است که درآمد کل گروه سامسونگ در این سال حدود ۱۴۱ میلیارد دلار بوده که منجر به کسب حدود ۱۰ میلیارد دلار سود خالص شده است.
مدیریت سامسونگ
در دسامبر ۲۰۱۰ سامسونگ از سیستم مدیریتی با یک مدیرعامل (به نام چوی جی-سانگ) به مدیریتی با دو مدیر عامل تغییر وضعیت داد که در آن آقای جی-سانگ مدیرعامل و نائب رییس هیئت مدیره شد و لی جائه-یونگ مدیر ارشد عملیات ها و رییس اجرایی. در سال ۲۰۱۲ نیز کوون او-هیان، به نائب رئیسی هیئت مدیره و مدیرعاملی سامسونگ الکترونیکس منصوب شد.
این مدیران ارشد، جوانی را به راس هرم مدیریتی سامسونگ آوردند. البته برخی مدیران نیز با رنگ کردن موهای خود، سعی در داشتن ظاهری جوان دارند. در سال ۲۰۱۲ بود که سامسونگ مدیر محصولات موبایل، آقای جِی کِی شین را به سمت رییس و مدیرعامل سامسونگ الکترونیکس برای محصولات مصرفی موبایل منصوب کرد تا شرکت با ۳ مدیرعامل به کار ادامه دهد.
مدیرعامل فعلی سامسونگ الکتریک، لی کان هی، سومین فرزند پسر مؤسس گروه، لی بیونگ چول بود.
او که مدرک دکترای خود را از دانشگاه سئول در سال ۲۰۰۰ اخذ کرده است، در سال ۱۹۷۸ نایب رئیس سامسونگ بود و بعداز مرگ پدرش در سال ۱۹۸۷ سامسونگ را بدست گرفت و به خوبی شرکت را در عصر دیجیتال به پیش برد.
او بیش از هر مدیر ارشد دیگری به فناوری و کسب دانش فنی دست اول تاکید دارد. لی کان هی در ۲۰ سال گذشته توانسته است سامسونگ را که به عنوان یک فروشگاه بازرگانی تأسیس شده بود به رقیب جدی معتبرترین و مطرح ترین پیشتازان فناوری دیجیتال و تولیدکنندگان وسایل صوتی و تصویری الکترونیک نظیر سونی و پاناسونیک تبدیل کند. او در سال ۱۹۹۳ در شهر فرانکفورت، بیانیه معروف سامسونگ را صادر کرد و همه کارکنان را به یک انقلاب فرهنگی فراخواند. او گفت که تغییر را از خود آغاز خواهدکرد زیرا تنها حرف زدن کافی نیست. لی معتقد است در هزاره جدید قدرت آتش یک کشور به وسیله سطح فناوری آن مشخص می شود.
تاریخچه ی شرکت سامسونگ: ( شروع با صادرات ماهی خشک شده ! )
– سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط بيونگ چول لي در شهر تائگو در کره جنوبي تأسيس شد. اين شرکت فعاليت خود را به عنوان صادر کننده مواد غذايي آغاز و محصولاتي همچون ماهي خشک شده و آرد به چين صادر مي کرد.
– سامسونگ در دهه هاي ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ وارد ساير صنايع از جمله خدمات بيمه و توليد پارچه شد.
– سامسونگ الکترونيکز در سال ۱۹۶۹ آغاز به کار کرد. اين بخش بيشتر بر روي ساخت تلويزيون متمرکز بود. اولين تلويزيون سياه و سفيد سامسونگ در سال ۱۹۷۰ براي فروش وارد بازار شد.
– سامسونگ در دهه ۱۹۷۰ وارد پنج حيطه فعاليتي جديد، از جمله محصولات پتروشيمي شد. همچنين شروع به ساخت ماشين هاي لباسشويي، يخچال، و مايکروويو کرد.
– سامسونگ در دهه ۱۹۸۰ تمرکز بيشتري بر روي محصولات الکترونيکي کرد. اين شرکت شروع به ساخت تلويزيون هاي رنگي، کامپيوترهاي شخصي و ضبط صوت کرد. در اين دهه همچنين شرکت سامسونگ صادرات محصولات خود به آمريکاي شمالي را گسترش داد.
– سامسونگ در سال ۱۹۸۹ با BP همکاري کرد تا شرکت مواد شيميايي Samsung BP را تشکيل دهد. اين کمپاني محصولات شيميايي را در کشور کره مي فروشد.
– در اوايل و اواسط دهه ۱۹۹۰، سامسونگ شروع به توليد حافظه و هارد درايو براي استفاده در کامپيوترهاي شخصي نمود. اين صنعت همچنان بخش بزرگي از تجارت سامسونگ در حال حاضر را تشکيل مي دهد.
– بر اساس داستاني قديمي، يکي از اولين تلفن هاي همراه سامسونگ که در سال ۱۹۹۵ ساخته شد به درستي کار نمي کرد. وقتي کان هان لي – Kun-Hee Lee رييس سامسونگ متوجه اين قضيه شد، از کارخانه ساخت تلفن ها بازديد کرد و ظاهراً کل موجودي گوشي ها را با آتش سوزاند.
محصولات سامسونگ: صفحات نمایش LCD و LED
سامسونگ از سال ۲۰۰۴ تبدیل به بزرگترین تولید کننده صفحات OLED شد، آن موقع سهمی ۴۰ درصدی از بازار جهانی داشت و تا سال ۲۰۱۰ سهمش در بازار AMOLED ها به ۹۸ درصد رسید. سامسونگ در حال حاضر از برند Super AMOLED در تلفن های هوشمند پرچمدار خود استفاده می کند. این شرکت که در تولید مانیتورها و تلویزیون های LCD و LED نیز سابقه ای طولانی دارد در جریان CES 2013 (ژانویه ۲۰۱۳) اولین تلویزیون OLED خمیده دنیا را معرفی کرد.
تلفن های هوشمند
سامسونگ با دو برند Galaxy S و Galaxy Note خود را در کنار iPhone اپل به خوبی جا انداخته و هر سال میلیون ها محصول اندرویدی را به فروش می رساند. بازاریابی بسیار قوی در سرتاسر دنیا، استفاده از رابط کاربری اختصاصی با امکانات بیشتر نسبت به اندروید گوگل، استفاده از نمایشگرهای با کیفیت Super AMOLED، استفاده از چیپ های پردازشی قدرتمند، و همکاری نزدیک با شرکت های مخابراتی دنیا، دلایل اصلی رسیدن به این جایگاه هستند.
در سال ۲۰۱۳ سامسونگ تنها دو سیستم عامل اندروید و ویندوزفون را در چرخه نگه داشت و سایر سیستم عامل ها (مثلا Bada و Symbian) را از رده خارج کرد. در این سال ۴۳ تلفن و تبلت اندرویدی به همراه ۲ تلفن ویندوزفونی عرضه کرد و همچنان کار بر روی سیستم عامل تایزن را ادامه داد که انتظار می رود در سال ۲۰۱۴ اولین محصول مصرفی مجهز به آن را به فروش بگذارد. سامسونگ با بازاریابی و عرضه قوی در بازارهای در حال توسعه ای مثل چین و هند و خاورمیانه، توانست در سال ۲۰۱۳ پذیرش چشمگیری را در بین مصرف کنندگان رقم بزند.
نیمه رساناها
سامسونگ از سال ۱۹۹۳ به این سو، بزرگترین تولیدکننده چیپ های حافظه است. این شرکت تولید حافظه های NAND Flash کلاس ۳۰ نانومتر را در سال ۲۰۰۹ شروع کرد، و آن را در سال ۲۰۱۰ با تولید انبوه DRAM کلاس ۳۰ نانومتری و NAND Flash کلاس ۲۰ نانومتری (هر دو، اولین نمونه ها در دنیا) ادامه داد. سامسونگ به تولید چیپ های پردازشی برای تلفن ها و تبلت های خود و سایر شرکت ها نیز می پردازد به طوری که یکی از تامین کنندگان اصلی تراشه های A6 و A7 آیفون و آیپد برای اپل است.
انتظار می رود سامسونگ که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ هر سال رشد ۱۳.۵ درصدی را -در مقایسه با رشد ۳.۴ درصدی اینتل- به دست آورده، در سال ۲۰۱۴ تبدیل به بزرگترین تولیدکننده چیپ های نیمه رسانا شود.
تلویزیون
سامسونگ سال ها است در این صنعت حضور دارد. از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ چهار سال پیاپی بیشترین سهم را در بازار تلویزیون داشته و در سال ۲۰۱۰ اولین تلویزیون تمام اچ.دی سه بعدی از نوع ال.ای.دی را معرفی کرد که در ۶ ماه اول به فروش ۱ میلیونی رسید. سامسونگ از سال ۲۰۰۷ تلویزیون های اینترنتی به فروش می رساند که تماشاگر را قادر به دریافت اطلاعات از اینترنت -در حین مشاهده تلویزیون- می کنند. با استفاده از تلویزیون های هوشمند سامسونگ که در سال های بعدی معرفی شدند نیز امکان نصب اپلیکیشن بر روی برخی تلویزیون های سامسونگ میسر شد.
سایر محصولات
سامسونگ الکترونیکس محصولات متنوع دیگری نیز معرفی می کند. از پرینترهای لیزری تک رنگ، تا پرینترهای رنگی (لیزری و جوهر افشان)، تا پرینترهای چند کاره گرفته و سایر محصولات از قبیل دوربین های دیجیتال، کم کوردر، لپتاپ، کامپیوتر دسکتاپ، و پخش کننده های موسیقی.