مقاومت دمایی
★ این لوله در برابر درجه حرارت بیشتر مقاومت کرده و نسبت به لولههای PVC از کلر بیشتری برخوردار است. این لوله میتواند تا دمای 190 درجهی فارنهایت (778ر87 درجهی سانتیگراد) را تاب بیاورد. بنابراین بخوبی میتواند آب داغ را انتقال داده و تحمل کند.
★ بر طبق استانداردهای ASTM (انجمن سنجش و مصالح ساختمانی آمریکا) این لوله میتواند از عهدهی آب یا مایعاتی تا دمای 140 درجهی فارنهایت (60 درجهی سانتیگراد) برآید. بنابراین نمیتواند جهت انتقال آب داغ مورد استفاده قرار گیرد.
مقاومت در برابر آتش
★ در مقایسه با لولهی PVC، این لوله مقاومت بیشتری در برابر گرما داشته و چنانچه در معرض شعلهی مستقیم قرار نگیرد، میتواند خود را اطفاء و فرونشاند.
★ در حقیقت، آب جوش به راحتی میتواند به این لوله آسیب برساند، بنابراین، نمیتواند در برابر گرما و یا شعلههای زیاد مقاومت نماید.
مقاومت شیمیایی
★ این لولهها نسبت به اسیدهای معدنی، بازها، هیدروکربنهای آلیفاتیک، نمک بیاثر بوده و عاری از خوردگی گالوانیکی میباشند.
★ اگر چه لولههای PVC نسبت به مواد شیمیایی مانند استرها esters، کتونها ketones، اترها ethers و هیدروکربنهای آروماتیک مقاوم نیستند، اما به خوبی میتوانند در برابر الکل، چربی، روغن یا نفت، بنزین آروماتیک آزاد مقاومت نمایند.
مواقع استفاده از لولههای CPVC یا PVC
لولههای پی وی سی تنها جهت لوله کشی و تهویه در نظر گرفته شدهاند به این دلیل که نمیتوانند با فشار بیش از حد مقابله نمایند. از سوی دیگر، CPVC میتواند فشار بالاتر و درجه حرارت بیشتری را نسبت به PVC تحمل کند. لولههای CPVC به رنگ کرم نزدیک به سفید یافت میشوند، در حالی که، لولههای پی وی سی سفید رنگ میباشند. با توجه به مقاومت کارآمد آن در برابر خوردگی و حرارت، CPVC گزینهی رایجی در کاربردهای صنعتی است.
منبع سایت راسخون