پوشاندن سقف پاسیو (حیاط خلوت) از لحاظ قانونی چه شرایطی دارد؟
نورگیری که در طبقه اول یا همکف ساختمان حیاط خلوت یا پاسیو است در صورتی که در اختیار یکی از واحدها باشد و دیگر واحدها امکان عبور ومرور در آن را نداشته باشند اگر تا ارتفاع مجاز به صورتی که مزاحمتی برای طبقات بالای پاسیو ایجاد ننماید هیچگونه منع قانونی از طرف شهرداری نخواهد داشت.
سقف های حبابی که به عنوان سقفهای سبک یا کاذب نیز شناخته می شوند از لحاظ بحث شهرداری منع قانونی تخواهند داشت ولی احداث سقف هایی با سازهایی از قبیل آجر،تیر آهن،گچ خاک که به سقفهای حیاط خلوت سنگین معروف می باشند از لحاظ شهرداری و قانون تملک آپارتمانها غیر مجاز بوده و با شخص احداث کننده توسط قانون به شدت برخورد خواهد شد.
الزامات مربوط به حیاط خلوت در مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان ( الزامات عمومی ساختمان ) بدین شرح می باشد:
- در ســاختمانهای مسکونی در صورتی که سطوح ساخته نشده زمین برای مصارف ضروری دیگری چون پارکینگ و رامپ )توقفگاه و شــیبراهه) منظور نشده باشد باید به صورت فضای سبز و آبنما و محل بازی بچه ها استفاده شود.
- حیاط خلوت واقع در ســاختمان جنوبی باید با دیوار و نرده یا حصار فضای ســبز از معبر عمومی جدا گردد.
- در ساختمانهای جنوبی باید طبقات به حیاط اصلی دسترسی داشته باشند و کلیه سطوح و دیوارهای جانبی حیاط نماسازی شود.
- اگر پاسیو(حیاط محصور) با مصالح شفاف مسقف شود، پیشبینی بازشوهای مناسب و کافی جهت تهویه طبیعی آن الزامی است.
- کف تمامی حیاط های داخلی باید دارای شیب بندی مناسب و سیستم دفع آبهای سطحی باشــد. حیاط داخلی که برای تأمین نور و تهویه اتاق است نباید تا فضای توقفگاه (پارکینگ( ادامه یابد.
- ابعاد حیاط خلوت و نورگیر برای تأمین نور و تهویه فضاها باید داری مساحت 12 متر مربع با حداقل 3 متر عرض باشد.
- برای زمین های با مساحت بیشتر از 200 متر مربع حیاط داخلی به اندازه حداقل 6 درصد مساحت زمین الزامی است.
- اگر حیاط خلوت برای تأمین نور آشپزخانه باشد باید حداقل 6 متر مربع مساحت و حداقل 2متر عرض داشته باشد.
- حداقل مســاحت حیاط داخلی برای زمینهای کمتر از 200 متر مربع، به اندازه 3 درصد مساحت زمین است.
- حیاط محصور و گودال باغچه برای تأمین نور و تهویه باید حداقل 9 متر مربع مســاحت و حداقل 3 متر عرض داشته و نباید دارای سقف باشد.
- اگر دو واحد مجزا از یک حیــاط داخلی نور و تهویه میگیرند، فاصله دیوارهای پنجره های مقابل آنها از یکدیگر نباید کمتر از 6 متر باشد.
- در مواردی که آشپزخانه و اتاق دو واحد مسکونی مستقل و یا آشپزخانه آنها ، از یک حیاط خلوت نور میگیرند، فاصله پنجره های مقابل آنها نبایستی کمتر از 4 متر باشد.
سوالی که همیشه مشتریان ما در ذهن دارند این است که از نظر عرف و قانون ، پوشش نورگیر پاسیو یا نورگیر طبقه اول مجاز است یا خیر؟ در جواب این سوال حاصل چندین سال تجربه ما و گفتگو با کارشناسان شهرداری که اتفاقاٌ مشتری ما بوده اند و حیاط خلوت منزل خود را با محصولات ما پوشانده اند به شرح زیر است :
فضای پاسیو ، فضای مشاع بوده و متعلق به مالکین تمام طبقات است و صرفا تردد و استفاده از آن در انجصار مالک طبقه اول است.برا اساس قوانین موجود پوشش سقف این فضا با محصولات سبک و سازه های سبک بازشونده بالامانع بوده و نیازی به مجوز مالکین طبقات بالا ندارد و همچنین از آنجا که تغییرات اساسی در ساختمان ایجاد نمی گردد ، نیازی به مجوز شهرداری نیز ندارد.جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شرکت نورگیر سنتر