مولتی متر آنالوگ یا دیجیتال

0
کدام مناسبتر است؟ مولتی متر آنالوگ یا دیجیتال؟
پرسش در 10 دی 1395  00:34
پارس سنتر وب سایت بی تو بی، B2B، تبلیغات اینترنتی

3 جواب

0

 به وسیله دستگاه مولتی متر می توان چندین کمیت مختلف را اندازه گیری کرد. کسی که دائماً با برق و کارهای برقی سر و کار دارد بایستی قادر باشد مقدار ولتاژ، آمپراژ و اهم را اندازه گیری نماید. این وسیله می تواند کارهایی مانند ولت متر برای اندازه گیری اختلاف پتانسیل ، آمپرمتر برای اندازه گیری شدت جریان مدار، اهم متر برای اندازه گیری مقاومت مدار را انجام دهد. انواع آن به دو دسته ی آنالوگ یا عقربه ای و دیجیتال تقسیم می شوند.نام دیگر این دستگاه آوومتر است. با استفاده از آن هم چنین می توان سلامت قطعه و یا مشخصات آن را شناسایی کرد. از این وسیله برای ارزیابی قطعات خودرو نیز استفاده می شود.تمام آوومترها با جزئی اختلاف مانند یکدیگر هستند. 

انواع مولتی متر

دقت اندازه گیری و همچنین سهولت کار از ویژگی های مهم مولتی مترهای دیجیتال می باشد. مولتی متر دیجیتال برای اندازگیری کمیت های الکتریسیته ازقبیل اختلاف پتانسیل یا ولتاژ، مقاومت وجریان طراحی گردیده و مقادیر اندازه گیری شده را به صورت ارقام روی نمایشگر نشان می‌دهند. دستگاه مولتی متر قابلیت‌های دیگری جهت اندازه گیری میلی آمپر، میکرو آمپر، فرکانس، میکروفاراد، تست مقدار دما، تست دیودد ، تست اتصال و ... را دارا می باشد. در ظاهر کلی دستگاه مولتی متر یک صفحه مدرج به همراه یک selector وجود دارد. همانطور که از اسم آن مشخص است این دستگاه برای اندازگیری کمیت‌هایی مانند اختلاف پتانیسل، مقاومت و جریان طراحی گردیده و برای استفاده از selector دستگاه به ترتیب روی واژه‌های volt- ohm – ampere کمک گرفته می‌شود. روی دسته سلکتور علامتی قرار دارد که بیان کننده دامنه کاری در اندازگیری‌های می‌باشد. این دستگاه نیز مانند دیگر سیستم ها دو ترمینال آند و کاتد دارد. برای استفاده صحیح از دستگاه بایستی سیم مشکی را به ترمینال منفی و سیم قرمز را به ترمینال مثبت وصل کرد. حالا می توانید دکمه power دستگاه را روشن و هر نوع اندازگیری را شروع کنید.فرض کنیم مقاوتی را که می‌خواهیم آزمایش کنیم ۱۰۰ اهم باشد. با تو جه به اینکه سلکتور روی ۱*R ایستاده عقربه عدد ۱۰۰ را نشان می دهد و در صورتیکه رنگ های روی مقاومت پاک شده باشند متوجه می شویم که مقاومت ما ۱۰۰ اهمی‌ است ولی اگر مقاومت ما از ۵ کیلو اهم بیشتر باشد عقربه تقریباً روی علامت بی نهایت می‌ایستد و ما در این مبنا نمی‌توانیم مقدار مقاومت را بخوانیم.

هنگام کار با مولتی متر دیجیتال و مولتی متر آنالوگ به موارد زیر دقت کنید:

در هنگام کار با این وسیله به نکات زیر توجه کنید : جهت اندازه گیری شدت جریان دستگاه را به صورت سری در مدار قرار دهید.

جهت اندازه گیری اختلاف پتانسیل یا ولتاژ بایستی دستگاه را به صورت موازی بین دو نقطه از مدار قرار داد.

در هنگام اندازه گیری مقاومت جریان برق را قطع کنید چون ممکن است به این وسیله آسیب برسد.

برای استفاده از این وسیله شما باید با کارکرد هریک از کمیت ها آشنا باشید و برای هر کدام واحد مشخص اندازه گیری تعیین می شود.

این دستگاه ها امروزه در انواع مختلف دیجیتالی با قابلیت های زیاد و متفاوت در بازار یافت می شوند و برای مصارف گوناگونی از آن ها استفاده می شود.

روی نوع دیجیتالی آن یک صفحه نمایش جهت نمایش مقادیر اندازه گیری شده وجود دارد که در قسمت بالای آن تعبیه شده است .

نوع دیجیتال کمیت های اندازه گیری شده را به صورت رقم یا ارقامی روی صفحه نمایش نشان می دهد و معمولاً کمیت اندازه گیری شده را نیز به صورت مناسبی نمایش می دهد.

هنگامی که از رنج های غیر اتوماتیک استفاده می کنیم برای محافظت از آن باید ابتدا بیشترین ضریب رنج را انتخاب کنیم و اگر دقت اندازه گیری کافی نبود ضریب سلکتور را کاهش می دهیم .

اگر مقدار کمیت مورد نظر بیشتر از ضریب سلکتور باشد صدای بوق به علامت اضافه بار بلند خواهد شد و حروف OL که از عبارت Over Load به معنای اضافه بار گرفته شده است روی صفحه نمایش نشان داده خواهد شد .

برای اندازه گیری مقدار اهمی مقاومت ، باید پس از انتخاب رنج مربوط به مقاومت ، سیم ها را به دو سر مقاومت وصل کرد و مقدار اندازه گیری شده را خواند. البته اگر مقاومت مورد نظر در مدار قرار دارد باید دقت نمود که این مقاومت با المان های دیگری موازی نباشد چون در این صورت مقدار مقاومت به طور صحیح بدست نمی آید. امروزه نوع دیجیتال نسبت به نوع آنالوگ بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند زیرا دارای طول عمر بیشتر ، دقت بالاتر و ارزانتر از نوع آنالوگ می باشند. اکثر این دستگاه ها همچنین توانایی تست دیود و ترانزیستور را دارند .

پاسخ در 26 بهمن 1395  15:26
گروه فنی مهندسی پلی تکنیک برق صنعتی، اتوماسیون صنعتی، الکترونیک قدرت، تعمیرات، تجهیزات اندازه گیری، سیم، کابل، المنت، ترموکوبل، کنتاکتور، رله فیندر، دیمر صنعتی، finder، shneider، siemens
0

با سلام

مولتی متر دیجیتال کاربرد بیشتری نسبت به مولتی متر آنالوگ دارد .

اگر فرد مبتدی ای هستید و می خواهید مولتی متری بخرید یک مولتی متر دیجیتال با ایمنی CAT600 خریداری کنید البته رنج مورد نظر دلبخواه است .

مولتی متر های دیجیتال دارای دقت بیشتری هستند و قرائت اعداد را آسان تر میکنند .

مولتی متر های دیجیتال درای بازه های اندازه گیری بیشتری هستند .

مولتی متر های دیجیتال قابلیت اندازه گیری پارامتر های مختلفی را دارند . مانند اهم ،خازن ، جریان ، ولتاژ ، توان ، سلف ، دیود و ....

ولی اگر مولتی متر جهت پیدا کردن سر بندی سیم پیچ های موتور می خواهید پیشنهاد می شود یک مولتی متر آنالوگ خریداری کنید زیرا مولتی متر های دیجیتال این قابلیت را ندارند .

راهنمای پیدا کردن سر بندی سیم پیچ های موتور به وسیله یک پیل و مولتی متر آنالوگ را می توانید در گوگل سرچ کنید .

مهندس سعید غلامی

www.psrdco.ir

موفق باشید

پاسخ در 17 بهمن 1395  12:18
تجهیزات اندازه گیری پاسارگاد تجهیزات اندازه گیری، تعمیرات تجهیزات اندازه گیری
0

هنگام خرید مولتی متر دیجیتال بایستی به نوع کاربری و احتمالات بروز خطاهای ممکنه توجه کرد .

در مولتی متر های آنالوگ که معمولا تعمیر کاران و تکنسین های قدمی از ان استفاده میکنند ممکن است خواندن اعداد سخت تر باشد و احتمالا خطای دید هم وجود دارد .

ولی در مولتی متر های دیجیتال خطای دید حذف میشود و هم چنین در مولتی متر های اتورنج امکان سوختن دستگاه به دلیل نداستن رنج  کمیت اندازه گیری حذف میشود و کاربری ان بسیار راحت تر است .

جهت خرید انلاین انواع مولتی متر به سایت "تجیزات اندازه گیری مولتی " به ادرس  WWW.MULTICO.IR مراجعه نمائید  .
پاسخ در 26 دی 1395  09:40
تجهیزات اندازه گیری مولتی نماینده کیمو فرانسه، نماینده لوترون تایوان، نماینده استاندارد هنگ کنگ، نماینده tes تایوان، فروش آنالایزر گاز، ترموگراف سکه ای، دیتالاگر دما و رطوبت، ارت سنج کلمپی، پارتیکل کانتر، گازسنج، نشت یاب گاز، ترموگراف وایرلس، بادسنج و فلومتر، ترانسمیتر کیمو، ترمومتر لیزری، گوس متر و تسلامتر

کلمات کلیدی محبوب

محصولات مرتبط