کرمان، مرکز ذوزنقه طلایی انرژی خورشیدی کشور/تهیه مدل سرمایه گذاری در استان توسط اتاق کرمان
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق کرمان گفت: سرمایهگذاری در انرژیهای نو و تجدیدپذیر فرصت مغتنمی برای استان است که اگر از آن استفاده نشود، پشیمان خواهیم شد.
"مسعود رشیدینژاد" در نشست ستاد سرمایهگذاری استان افزود: شرایط تضمینی خرید انرژی توسط وزارت نیرو هر سال کاهش مییابد و این مسئله انگیزه سرمایهگذاران را کم میکند که به همین دلیل همه مدیران دولتی و خصوصی استان بر استفاده از این فرصت ها همت و تاکید دارند.
وی با بیان اینکه مهمترین موضوع در زمینه انرژی های خورشیدی دسترسی به شبکه از طریق پست برق است که به صورت یک دستور کار مشخص درآمده، گفت: باید شرایط فنی و محیطی لازم فراهم شود تا بتوان در مجاورت پست ها نیروگاههای انرژی خورشیدی را راهاندازی کرد.
رشیدینژاد، تصریح کرد: استان کرمان به دلیل تابش خورشید، فضای طبیعی بینظیر و همچنین زیرساختهای قابل قبول، در مرکز ذوزنقه طلایی انرژی خورشیدی کشور قرار گرفته و بسیاری از سرمایهگذاران مانند آلمانیها و اتریشیها با بازدید از استان، این منطقه را برای سرمایه گذاری در این رابطه مطلوب ارزیابی کردند.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق کرمان ادامه داد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، کرمان یکی از بهترین نقاط دنیا در انرژی خورشیدی شناخته شده اما متاسفانه در سال های گذشته تنها 200 کیلووات نیروگاه خورشیدی در این استان نصب شده در حالی که در سایر استان ها که شرایط بهتری نسبت به کرمان ندارند، در این زمینه بیشتر کار شده است.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق کرمان بیان کرد: در برخی مناطق استان امکان ایجاد نیروگاه خورشیدی به میزان دو تا سه هزار مگاوات وجود دارد که البته بر خلاف هزینه کم نگهداری آن، هزینه بسیاری برای سرمایه گذاری لازم دارد.
رشیدی نژاد، با اشاره به اینکه نقشه راه انرژی استان در اتاق کرمان تهیه و بر روی مبانی توسعه در استان کار شده است، اظهار کرد: همچنین با انجام مطالعات بسیار در حال تهیه مدل سرمایه گذاری در استان هستیم.
وی در ادامه به تحلیل داده و ارائه نقشه راه سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر با کمک نماینده سازمان زمین شناسی کشور اشاره کرد و گفت: همه دستگاههای مرتبط با مجوزهای راهاندازی نیروگاه های خورشیدی در ارائه اطلاعات لازم و مفید در این امر کمک کنند.