ترمووود چیست؟
برخی از متخصصین و فعالان صنعت ساختمان، اگرچه که شاید نام "ترموود" را شنیده باشند یا حتی از آن به خاطر کیفیت بالاتر استفاده کرده باشند، اما اطلاعی از ماهیت و چگونگی تولید این نوع از چوب ندارند. در این مطلب قصد داریم به طور مختصر توضیحاتی برای آشنایی علاقمندان در این مورد ارائه نماییم.
چوب حرارت دیده یا اصلاحا ترموود(Thermowood) نوعی از چوب است که در غیاب اکسیژن و در دمایی بالاتر از 185 درجه سانتیگراد حرارت دیده و طی فرایندی به نام پیرولیزایس(Pyrolysis) ساختار سلولی آن دچار تغییراتی می شود که در نهایت دوام و طول عمر (durability) آن افزایش می یابد. علت غیاب اکسیژن در این فرآیند، جلوگیری از سوختن چوب در حرارت بالای فرایند است. روش های مختلفی برای تولید چوب های ترمو وود وجود دارد که شامل استفاده از گاز نیتروژن(Reti wood)، بخار آب(Le-Bois Perdure) و روغن داغ(Oil-heat treatment) می باشد. این فرآیند تقریبا 72 ساعت به طول می انجامد.
(مقایسه بافت چوب معمولی-سمت چپ- و چوب حرارت دیده یا ترموود-سمت راست-)
به وسیله این فرآیند می توان به مزایای قابل توجهی دست یافت. مقاوت در برابر بسیار از میکرو ارگانیزم ها و حشرات و کاهش 50 تا 90 درصدی آب رفتگی و بادکردگی از جمله مهمترین مزایای چوب های ترموود است. چوب های حرارت دیده معمولا رنگ های تیره تری پیدا می کنند. یکی از مهمترین نتایج حاصل از این افزایش کیفیت و دوام، حفظ محیط زیست و کاهش قطع درختان است
این نوع از چوب ها را می توان در تولید اغلب انواع محصولات و سازه های چوبی به کار برد. اگرچه که بیشترین کاربرد آن استفاده در نمای ساختمان می باشد.
گفتنی است تقریبا همه انواع چوب را می توان در این فرآیند بهبود سازی، حرارت دیده نمود.
با توجه به کیفیت بسیار بالای ترمووود و مزیت مهم حفظ محیط زیست، شرکت سورن چوب با شعار "سازه های چوبی پایدار، محافظت از جنگل ها" مشتریان خود را به استفاده از این نوع مرغوب چوب برای نمای ساختمان توصیه می نماید. اگرچه که با توجه به تجربه و دانش متخصصین ما، برای ساخت آلاچیق، کلبه و پرگولا از نوع دیگری از چوب های فرآوری شده با نام چوبهای اشباع شده استفاده شود که استحکام و دوام بالاتری را برای این نوع سازه ها فراهم می آورند